


לחמניות פרח קלועות
במידה ואתם לא יודעים שמרים זאת אהבת חיי,אני אוהבת ליצור ולהכין דברים סוג של אומנות באוכל, רק שאצלי אפשר לאכול הכל בסוף 🙂
16 לחמניות
מרכיבים:
500 ג’ קמח רגיל
חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס שמן)
230 מ”ל מים (כוס פחות כף )
הכנות:
1. לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולעבד לבצק חלק. להתפיח כשעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 17 חלקים, מי ששוקל כל חתיכה שוקלת 50 ג’.
3. לרדד את הבצק דק לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 50 ס”מ, לעשות קשר. את הצד הימני להשחיל למטה הצ’ופצ’יק אמור להציץ מהאמצע. את הצד השמאלי להשחיל מלמעלה. זה לא מסובך ברגע שתתחילו זה רץ בקלות.
4. להתפיח כ 15 דקות, בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש בביצה לפזר שומשום ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
נטלי : “מתכון מעולה…. הכנתי לפי ההוראות ויצאו לחמניות מדהימות!!! תודה רבה ניקי, אני מאוד אוהבת את האתר שלך.”
היי ניקי
רציתי לשאול בגלל הקור טמפ החדר נמוכות השאלה היא אם הבצק יתפח בתנאים אלה או שהוא צריך מקור חום ואיך לעשות זאת?
ניקי ערב טוב
מאחר והבן שלי חולה כלייתי ואסור לו מלח, שאלתי האם ניתן להסיר את המלח מהמתכון והלחמניות תצאנה טובות?
היי ניקי אשמח אם תעני לי, הכנתי חצי קילו ויצא לי מעולה, כשהכנתי 2 קילו הכפלתי את המצרכים והלחמניות יצאו לי דחוסות… האם זה בסדר להכפיל את הכמויות או שזה בכלל מתכון אחר?
יצא מושלם!! תודה ניקי
היי ניקי, אם אני רוצה מתכון ל- קילו אני פשוט מכפילה כמויות? ומה לגבי המלח פשוט לשים 4 כפיות מלח?
היי ניקי,אין לי משקל, כמה כוסות יוצא 500 גרם קמח? תודה.