לחמניות פרח קלועות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות פרח קלועות

לחמניות פרח קלועות

במידה ואתם לא יודעים שמרים זאת אהבת חיי,אני אוהבת ליצור ולהכין דברים סוג של אומנות באוכל, רק שאצלי אפשר לאכול הכל בסוף 🙂

16 לחמניות

מרכיבים:

500 ג’ קמח רגיל
חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס שמן)
230 מ”ל מים (כוס פחות כף )


הכנות:

1. לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולעבד לבצק חלק. להתפיח כשעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח.

2. לחלק את הבצק ל 17 חלקים, מי ששוקל כל חתיכה שוקלת 50 ג’.

3. לרדד את הבצק דק לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 50 ס”מ, לעשות קשר. את הצד הימני להשחיל למטה הצ’ופצ’יק אמור להציץ מהאמצע. את הצד השמאלי להשחיל מלמעלה. זה לא מסובך ברגע שתתחילו זה רץ בקלות.

4. להתפיח כ 15 דקות, בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש בביצה לפזר שומשום ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב.

10247 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לרדד את הבצק לאליפסה מאורכת / לחמניות פרח קלועותלרדד את הבצק לגליל / לחמניות פרח קלועותלהאריך את הגליל עד 50 ס"מ אורך / לחמניות פרח קלועותלעשות קשר / לחמניות פרח קלועות להכניס את הקצה הימני מתחת / לחמניות פרח קלועותאת הקצה השמאלי להכניס מעל / לחמניות פרח קלועותמקסים נכון ? / לחמניות פרח קלועות

לחמניות פרח קלועותלחמניות פרח קלועותלחמניות פרח קלועותלחמניות פרח קלועותלחמניות פרח קלועותלחמניות פרח קלועות

גולשים מכינים וממליצים:

נטלי : “מתכון מעולה…. הכנתי לפי ההוראות ויצאו לחמניות מדהימות!!! תודה רבה ניקי, אני מאוד אוהבת את האתר שלך.”


24
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

ניתן להכין הבצק בערב ולהתפיח במקרר כל הלילה?

נטע

היי ניקי!
המתכון הזה נפלא ואני מכינה אותו בכל יום שישי 🙂 תודה רבה לך 🙂
רציתי לשאול אם אני משלשת את הכמות צריך לשים 75 גרם? (מסוג שמרית שמרים טריים בשקית.)
(קראתי שכדאי להפחית את כמות השמרים)
תודה רבה!

נטע

היי ניקי,
ערב טוב ותודה על האתר המהמם ולך. את כל המתכונים אני לוקחת מהאתר שלך 🙂
אני מכינה כרגע את המתכון של הלחמניות קלועות. ראיתי שכתבת בתגובות שאפשר להמיר את השמרים הטריים בכף של שמרים יבשים. חוץ מזה לא שיניתי שום דבר במתכון וגם שקלתי ומדדתי בכוס מידה. יצאו לי 6 חתיכות של 50 גרם. מה אני מפספסת? 🙂