


לחמניות פרח קלועות
במידה ואתם לא יודעים שמרים זאת אהבת חיי,אני אוהבת ליצור ולהכין דברים סוג של אומנות באוכל, רק שאצלי אפשר לאכול הכל בסוף 🙂
16 לחמניות
מרכיבים:
500 ג’ קמח רגיל
חצי שקית שמרים טריים
2 כפות סוכר
2 כפיות שטוחות מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס שמן)
230 מ”ל מים (כוס פחות כף )
הכנות:
1. לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולעבד לבצק חלק. להתפיח כשעה וחצי או עד שמכפיל את הנפח.
2. לחלק את הבצק ל 17 חלקים, מי ששוקל כל חתיכה שוקלת 50 ג’.
3. לרדד את הבצק דק לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 50 ס”מ, לעשות קשר. את הצד הימני להשחיל למטה הצ’ופצ’יק אמור להציץ מהאמצע. את הצד השמאלי להשחיל מלמעלה. זה לא מסובך ברגע שתתחילו זה רץ בקלות.
4. להתפיח כ 15 דקות, בינתיים לחמם תנור ל 180 מעלות להבריש בביצה לפזר שומשום ולאפות כ 15 דקות או עד שמזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
נטלי : “מתכון מעולה…. הכנתי לפי ההוראות ויצאו לחמניות מדהימות!!! תודה רבה ניקי, אני מאוד אוהבת את האתר שלך.”
ניתן להכין הבצק בערב ולהתפיח במקרר כל הלילה?
היי ניקי!
המתכון הזה נפלא ואני מכינה אותו בכל יום שישי 🙂 תודה רבה לך 🙂
רציתי לשאול אם אני משלשת את הכמות צריך לשים 75 גרם? (מסוג שמרית שמרים טריים בשקית.)
(קראתי שכדאי להפחית את כמות השמרים)
תודה רבה!
היי ניקי,
ערב טוב ותודה על האתר המהמם ולך. את כל המתכונים אני לוקחת מהאתר שלך 🙂
אני מכינה כרגע את המתכון של הלחמניות קלועות. ראיתי שכתבת בתגובות שאפשר להמיר את השמרים הטריים בכף של שמרים יבשים. חוץ מזה לא שיניתי שום דבר במתכון וגם שקלתי ומדדתי בכוס מידה. יצאו לי 6 חתיכות של 50 גרם. מה אני מפספסת? 🙂