חטיפי מלאווח עם זיתים וגבינה
אני אתחיל מהסוף "אמא זה הדבר הכי טעים שאכלתי" ילד חכם יש לי 🙂 כל פעם שמתחשק נישנוש מהיר בלי להשקיע אבל שיהיה טעים ברמות לא סתם אני מכינה את החטיפים החמודים באלה, תספרו עד 10 והכל מתחסל.
התקילו אתכם ? אורחים בדרך ארוחת ערב זריזה ? הגעתם למקום הנכון קבלו מאפה מלאווח זריז עם זיתים קצת גבינה לפעמים אני אפילו מכינה בלי, מה זה זריז ? 5 דקות הכנה אז תלכו להדליק את התנור שיתחיל להתחמם ותארגנו למשפחה את החטיף המעולה הזה.
16 חטיפים
מרכיבים:
מלאווח חתוך לשמונה משולשים (פיצה)
16 זיתים מגולענים
קוביות גבינה בולגרית
ביצה טרופה
שומשום
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשים נייר אפייה בתבנית.
2. להמתין מעט זמן שהמלאווח מעט יפשיר לא להגיע למצב שהמלאווח מפשיר יהיה בלתי אפשרי לעבוד איתו, תלוי בגודל מלאווח גדול אני חותכת ל 16 משולשים (כמו פיצה) מלאווח קטן 8 משולשים.
3. בקצה הרחב לשים זית או זית חצוי(תלוי בגודל)וגבינה בולגרית (לא תמיד אני שמה) לגלגל מהצד הרחב לקצה הצר לעצור לפני הסוף למרוח ביצה ואז לגלגל עד הסוף.
אפשרות נוספת אחרי שחותכים את המלאווח להבריש את האמצע העיגול איפה שהקצוות נפגשים עם ביצה.
4. להבריש עם ביצה לפזר שומשום לאפות כ 20 – 25 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
מישל : "יצא מעולה נחטפו באותה שניה שיצאו מהתנור ניקי את פשוט גורו האוכל שלי"
רוני : "וואו זה פשוט מעולה להגיש את זה בארוחת בוקר או יותר טוב בבראנץ' ששי, יחד עם סלטים, קישים, ביצים ולחמים. בהחלט יכול לשדרג לי את הבראנץ' במקום בורקס רגיל!"
קוקי : "רעיון גאוני! יצא טעים! תודה.."