יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מאפים מלוחים מאפים עם בצק עלים מתכונים לשבועות

קיש אנטיפסטי

13 מאי 2015
(Visited 9,023 times, 4 visits today)
קיש אנטיפסטי

קיש אנטיפסטי

קיש אנטיפסטי מעולה! תוצאה טעימה ביותר לקיש קל ביותר. מתחילים לחשוב על שבועות נכון ?  אי אפשר להכין ארוחה חלבית בלי קיש אחד עם מלית טעימה והרבה ירקות.

תבנית 24 לקיש מתפרקת

מרכיבים:

פילאס
2 פלפלים אדומים
בטטה מאורכת פרוסה
20 עגבניות שרי חצויות
חציל קטן
בצל סגול
שמנת לבישול
3/4 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות קמח
100 ג' עמק מגורדת
מלח, פלפל

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

הכנות:

1. לחמם תנור ל 180 מעלות.

2. לחצות את הפלפלים, לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את הפלפלים ליד לסדר את פרוסות הבטטה. לחצות את העגבניות שרי ולסדר ליד הבטטה. להזליף שמן זית על הבטטה.

3. לפזר מלח גס על העגבניות שרי.

4. לאפות כ 15 – 20 דקות לבדוק שהבטטות רכות ולהוציא, לאפות עוד כ 15 דקות ולהוציא את העגבניות שרי, הפלפלים אמורים להיות שחורים קצת ומקומטים. להשאיר אותם כחצי שעה בתנור כבוי וסגור.

5. לפרוס את החצילים לפרוסות דקות לשמן את הנייר אפייה ואת החציל לפזר מלח ולאפות כ 30 דקות.

6. לפרוס דק את הבצל לתת טיגון קל.

7. לקלף את הפלפלים ולחתוך לרצועות, לסדר את הבצק בתבנית בלי לחתוך את הדפנות, מעל לסדר את הירקות

8. לערבב שמנת חלב ביצים קמח גבינה מלח פלפל ולצקת מעל הירקות, למלא כמעט עד הסוף להשאיר קצת רווח.

9. לאפות כ 15 דקות להוציא לחתוך את הדפנות ולהמשיך לאפות עד שהכל מתייצב, בערך עוד 25 דקות.

גולשים מכינים וממליצים:

שושנה : "אין דברים כאלה!!!!!
הקיש הזה מטורף!
כבר בתנור- כל הבית התמלא ריח משגע שהביא את כולם למטבח לבדוק מה קורה כאן…
וכשאכלנו, אי אפשר לתאר… תענוג עילאי בכל ביס!!
אני לא מגזימה… הקיש הזה הוא שילוב נדיר ומוצלח במיוחד של רכיבים שמניבים ביחד קיש מ-ד-ה-י-ם!!!
כל מי שלא הכין עדיין- רוצו להכין!! הרגע!! ;)"

הרשם
עדכן
62 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי,
כמה שאלות,
1.האם ניתן לאפות בתבנית פאי מלבנית כמו בתמונה? אם כן, האם יש צורך בשינוי בכמויות?
2.איזה ירק ניתן לשים במקום חציל?
3. האם ניתן להקפיא?

תודה מראש!!
מכינה את המתכונים שלך שוב ושוב.

שלום ניקי
יש לי גבינת קשקבל שאני לא יודעת מה לעשות איתה
אפשר להישתמש בה במתכון הזה ואם יש לך רעיונות למתכונים?
תודה

היי ניקי,
למה לא חותכים את הדפנות מראש? ואם כבר חתכתי כי לא שמתי לב להערה זה בעייתי.
תודה

היי ניקי
כתבת תבלינים. איזה? אני בורה בכל הקטע של הקישים ורוצה שייצא מוצלח..אז איזה תבלינים וכמה?

היי ניקי..אני גרה בחול ויש לי רק שמנת מתוקה או שמנת חמוצה מה מבינהם ילך במקום השמנת לבישול? וגם האם בצק מלאווח בתחתית ילך? או איזה בצק פריך אחר אני יכולה לשים בתחתית?

אפשר להוסיף ברוקולי במקום החצילים?

היי ניקי
אני לא בארץ… מה הכמות של הקופסת שמנת בישול?