קיש אנטיפסטי
קיש אנטיפסטי מעולה! תוצאה טעימה ביותר לקיש קל ביותר. מתחילים לחשוב על שבועות נכון ? אי אפשר להכין ארוחה חלבית בלי קיש אחד עם מלית טעימה והרבה ירקות.
תבנית 24 לקיש מתפרקת
מרכיבים:
פילאס
2 פלפלים אדומים
בטטה מאורכת פרוסה
20 עגבניות שרי חצויות
חציל קטן
בצל סגול
שמנת לבישול
3/4 כוס חלב
2 ביצים
2 כפות קמח
100 ג' עמק מגורדת
מלח, פלפל
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות.
2. לחצות את הפלפלים, לרפד תבנית בנייר אפייה לסדר את הפלפלים ליד לסדר את פרוסות הבטטה. לחצות את העגבניות שרי ולסדר ליד הבטטה. להזליף שמן זית על הבטטה.
3. לפזר מלח גס על העגבניות שרי.
4. לאפות כ 15 – 20 דקות לבדוק שהבטטות רכות ולהוציא, לאפות עוד כ 15 דקות ולהוציא את העגבניות שרי, הפלפלים אמורים להיות שחורים קצת ומקומטים. להשאיר אותם כחצי שעה בתנור כבוי וסגור.
5. לפרוס את החצילים לפרוסות דקות לשמן את הנייר אפייה ואת החציל לפזר מלח ולאפות כ 30 דקות.
6. לפרוס דק את הבצל לתת טיגון קל.
7. לקלף את הפלפלים ולחתוך לרצועות, לסדר את הבצק בתבנית בלי לחתוך את הדפנות, מעל לסדר את הירקות
8. לערבב שמנת חלב ביצים קמח גבינה מלח פלפל ולצקת מעל הירקות, למלא כמעט עד הסוף להשאיר קצת רווח.
9. לאפות כ 15 דקות להוציא לחתוך את הדפנות ולהמשיך לאפות עד שהכל מתייצב, בערך עוד 25 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
שושנה : "אין דברים כאלה!!!!!
הקיש הזה מטורף!
כבר בתנור- כל הבית התמלא ריח משגע שהביא את כולם למטבח לבדוק מה קורה כאן…
וכשאכלנו, אי אפשר לתאר… תענוג עילאי בכל ביס!!
אני לא מגזימה… הקיש הזה הוא שילוב נדיר ומוצלח במיוחד של רכיבים שמניבים ביחד קיש מ-ד-ה-י-ם!!!
כל מי שלא הכין עדיין- רוצו להכין!! הרגע!! ;)"