כדורי זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כדורי זיתים

כדורי זיתים

הכי יפה להכין את זה לילדים בלי להגיד שיש משהו בפנים סתם לחמניות טעימות ואז הילדים לוקחים ביס ומופתעים לגלות הפתעה קטנה זית מתחבא בפנים, אפשר לקרוא לזה לחמניה, משהו שהילדים אוהבים לנשנש בשורה התחתונה טעים.

20 כדורים קטנים

מרכיבים:

200 ג’ חמאה
4 כפות גבינה לבנה
280 ג’ קמח תופח (2 כוסות)
2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות שטוחות מלח
20 זיתים

ביצה טרופה
שומשום


הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ליצור כדורים בגודל כדורי פינג פונג, בתוך כל כדור להטמין זית.

2. להבריש עם ביצה לפזר שומשום.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 25 דקות.

להגיש עם גבינות וירקות.

שאלות ותשובות:

אפשר להחליף בשמן ? לא
אפשר להכין פרווה ? לא
אני לא אוהבת זיתים אפשר בלי ? כן
אפשר להקפיא ? כן
אפשר להכין מראש ? כן ולהקפיא בקופסא אטומה
מה עם קמח רגיל ? על כל כוס כפית א. אפייה
איזו גבינה לבנה ? 9% – 5% מה שיש
אפשר בלי שומשום ? כן פחות יפה
מתאים לילדים ? כן
איך יודעים כשמוכן ? התחתית מזהיבה, החלק העליון מזהיב, לא בטוחים ? תפתחו ותבדקו
אין ביצים ? נכון

29801 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כדורי זיתיםכדורי זיתים

גולשים מכינים וממליצים:

אילנית : “הי ניקי חג שמח עשיתי את הלחמניות האלה נדירות אי אפשר להפסיק לאכול אפילו בלי שומשום וזיתים כי לא היה לי ובכלל אני רוצה להודות לך על האתר המדהים שלך אני את כל חג השבועות עשיתי ממנו ובכלל ברגיל אני פתאם יודעת לבשל חחח תודה רבה לך”

אורלי : “כמו בכל חג המטעמים שלך כיכבו! וחוסלו… על השאריות היתה מלחמה…. את כדורי הזייתים האלה אני מכינה כל השנה פעם בשבוע בערך. מתכון נפלא!!! מצטרפים אליו הקנלוני פטריות וגבינות המדהים ועוגת הגבינה מייפל. הילדים ממש אוהבים!! תודה לל ניקי על הכלללל”

אליה : “מתכון משגע! תודה!
אצלנו בגן הילדים קוראים לזה “זית בבית” ;-)”

שירז : “מתכון פשוט מטריף,כל כך כל כך טעים!!!
בלי הגזמה בכלל,זה אחד המתכונים הממש מוצלחים!!
תודה,ניקי ♥
בהחלט שווה את הקלוריות :)”

שני : “הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין ואבקת אפייה ויצא מושששלם! :)”


310
תגובות

  הרשם  
עדכן
Rachel

הכנתי את הלחמניות. סה”כ יצאו טעים ונימוח אבל מעט מתפורר בפנים. לא היתה לי גבינ”צ מגוררת, אז חתכתי בידיים לחתיכות קטנות 3 פרוסות דקות והכול ממילא נמס פנימה בחום התנור. את החמאה המסתי לחלוטין במחבת כדי להקל על הערבוב מאחר שאין לי מיקסר וערבבתי הכול בכף. הבלילה יצאה יבשה ופירורית, אז הוספתי חצי כוס חלב שמיד נספג בבלילה. רציתי לשאול האם אפשר להחליף את הגבינה 5% בגבינת שמנת 30% כדי לשפר טעם? האם אפשר להוסיף תבלון לבצק כמו טימין, פטרוזיליה יבשה ואבקת שום? האם אפשר לרגל חג החנוכה להמיר את המלח בסוכר ואז ייצאו סופגניות גבינה בתנור ולמלא אותן בריבה… קרא עוד »

עמרית

הי ניקי יכול להיות שיש טעות במתכון?
200 גרם חמאה היה נראה לי המון ובכול זאת שמתי
באפיה כל התחתית של התבנית התמלאה בשומן של החמאה והטעם של הלחמניות יצא מאוד שמן

נעמה

מתכון פשוט מעולה !! תודה על כל המתכונים המאלפים שלך !!!

1 18 19 20