כדורי זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כדורי זיתים

כדורי זיתים

הכי יפה להכין את זה לילדים בלי להגיד שיש משהו בפנים סתם לחמניות טעימות ואז הילדים לוקחים ביס ומופתעים לגלות הפתעה קטנה זית מתחבא בפנים, אפשר לקרוא לזה לחמניה, משהו שהילדים אוהבים לנשנש בשורה התחתונה טעים.

20 כדורים קטנים

מרכיבים:

200 ג’ חמאה
4 כפות גבינה לבנה
280 ג’ קמח תופח (2 כוסות)
2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות שטוחות מלח
20 זיתים

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ליצור כדורים בגודל כדורי פינג פונג, בתוך כל כדור להטמין זית.

2. להבריש עם ביצה לפזר שומשום.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 25 דקות.

להגיש עם גבינות וירקות.

שאלות ותשובות:

אפשר להחליף בשמן ? לא
אפשר להכין פרווה ? לא
אני לא אוהבת זיתים אפשר בלי ? כן
אפשר להקפיא ? כן
אפשר להכין מראש ? כן ולהקפיא בקופסא אטומה
מה עם קמח רגיל ? על כל כוס כפית א. אפייה
איזו גבינה לבנה ? 9% – 5% מה שיש
אפשר בלי שומשום ? כן פחות יפה
מתאים לילדים ? כן
איך יודעים כשמוכן ? התחתית מזהיבה, החלק העליון מזהיב, לא בטוחים ? תפתחו ותבדקו
אין ביצים ? נכון

73963 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כדורי זיתיםכדורי זיתים

גולשים מכינים וממליצים:

אילנית : “הי ניקי חג שמח עשיתי את הלחמניות האלה נדירות אי אפשר להפסיק לאכול אפילו בלי שומשום וזיתים כי לא היה לי ובכלל אני רוצה להודות לך על האתר המדהים שלך אני את כל חג השבועות עשיתי ממנו ובכלל ברגיל אני פתאם יודעת לבשל חחח תודה רבה לך”

אורלי : “כמו בכל חג המטעמים שלך כיכבו! וחוסלו… על השאריות היתה מלחמה…. את כדורי הזייתים האלה אני מכינה כל השנה פעם בשבוע בערך. מתכון נפלא!!! מצטרפים אליו הקנלוני פטריות וגבינות המדהים ועוגת הגבינה מייפל. הילדים ממש אוהבים!! תודה לל ניקי על הכלללל”

אליה : “מתכון משגע! תודה!
אצלנו בגן הילדים קוראים לזה “זית בבית” ;-)”

שירז : “מתכון פשוט מטריף,כל כך כל כך טעים!!!
בלי הגזמה בכלל,זה אחד המתכונים הממש מוצלחים!!
תודה,ניקי ♥
בהחלט שווה את הקלוריות :)”

שני : “הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין ואבקת אפייה ויצא מושששלם! :)”

354
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלה דניאל

היי ניקי,
אני מכינה המון את המתקונים שלך ומאוד נהנים מהם בעלי והילדים, לגבי כדורי הגבינה האם ניתן לאפות חלקית ולהקפיא ולהמשיך לאפות אחרי הקפאה?

טל

כל כך אוהבת אותם. ….
זהובים, רכים ופריכים בטעם חמאה, פשוט נהדר.
תודה ניקי

שבלול

היי ניקי
2 שאלות לי:
1. האם החמאה צריכה להיות מהמקרר או רכה/טמפרטורת החדר?
2. האם ניתן לאפות במולטי? תבנית פופס?
תודה

מירב

להכין את הבצק במיקסר עם איזה וו לישה?
ראיתי שיצא פה בתגובות לחלק מהאנשים מלוח אז אפשר לשים כפית אחת במקום שתיים וזה עדיין יהיה טעים?

רחלי

הי ניקי, יתאים לדעתך להחליף את הצהובה בבולגרית מגורדת? נגמר לי… תודה !!!

רחל

בהתחלה חיפשתי מתכון בלי ביצים.
עד שהגעתי למקרר גיליתי שגם גבינה אין…
וכשסימתי להכין תבצק פתחתי תארון והקופסת זיתים שהייתי בטוחה שישנה בארון… נעלמה….
מפה לשם. ועם גבינת שמנת וזיתים. יצא פצצה. הילדים התלהבו.
אז אם יש פה מישהי עם מקרר ריק וחוסר גישה למכולת מפאת כמות הילדים החולים שבבית ובעל שעמוק בעבודה. אצל ניקי ב. תמיד אפשר למצוא משו להכין.
תודה. אוהבתותך!

לנה

היי ניקי 🙂 אפשר להשתמש בזיתים פרוסים ופשוט להכניס אותם לתערובת של הבצק. תודה מראש 🙂