כדורי זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כדורי זיתים

כדורי זיתים

הכי יפה להכין את זה לילדים בלי להגיד שיש משהו בפנים סתם לחמניות טעימות ואז הילדים לוקחים ביס ומופתעים לגלות הפתעה קטנה זית מתחבא בפנים, אפשר לקרוא לזה לחמניה, משהו שהילדים אוהבים לנשנש בשורה התחתונה טעים.

20 כדורים קטנים

מרכיבים:

200 ג’ חמאה
4 כפות גבינה לבנה
280 ג’ קמח תופח (2 כוסות)
2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות שטוחות מלח
20 זיתים

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ליצור כדורים בגודל כדורי פינג פונג, בתוך כל כדור להטמין זית.

2. להבריש עם ביצה לפזר שומשום.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 25 דקות.

להגיש עם גבינות וירקות.

שאלות ותשובות:

אפשר להחליף בשמן ? לא
אפשר להכין פרווה ? לא
אני לא אוהבת זיתים אפשר בלי ? כן
אפשר להקפיא ? כן
אפשר להכין מראש ? כן ולהקפיא בקופסא אטומה
מה עם קמח רגיל ? על כל כוס כפית א. אפייה
איזו גבינה לבנה ? 9% – 5% מה שיש
אפשר בלי שומשום ? כן פחות יפה
מתאים לילדים ? כן
איך יודעים כשמוכן ? התחתית מזהיבה, החלק העליון מזהיב, לא בטוחים ? תפתחו ותבדקו
אין ביצים ? נכון

71969 צפיות 45 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כדורי זיתיםכדורי זיתים

גולשים מכינים וממליצים:

אילנית : “הי ניקי חג שמח עשיתי את הלחמניות האלה נדירות אי אפשר להפסיק לאכול אפילו בלי שומשום וזיתים כי לא היה לי ובכלל אני רוצה להודות לך על האתר המדהים שלך אני את כל חג השבועות עשיתי ממנו ובכלל ברגיל אני פתאם יודעת לבשל חחח תודה רבה לך”

אורלי : “כמו בכל חג המטעמים שלך כיכבו! וחוסלו… על השאריות היתה מלחמה…. את כדורי הזייתים האלה אני מכינה כל השנה פעם בשבוע בערך. מתכון נפלא!!! מצטרפים אליו הקנלוני פטריות וגבינות המדהים ועוגת הגבינה מייפל. הילדים ממש אוהבים!! תודה לל ניקי על הכלללל”

אליה : “מתכון משגע! תודה!
אצלנו בגן הילדים קוראים לזה “זית בבית” ;-)”

שירז : “מתכון פשוט מטריף,כל כך כל כך טעים!!!
בלי הגזמה בכלל,זה אחד המתכונים הממש מוצלחים!!
תודה,ניקי ♥
בהחלט שווה את הקלוריות :)”

שני : “הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין ואבקת אפייה ויצא מושששלם! :)”

352
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

כמה כוסות זה שתי פרוסות של גבינה מגורדת? יש לי חבילה שהיא כבר מגורדת… תודה

נופר

היי ניקי חג שמח, יצא מעולה אבל מעט מלוח. פעם הבאה אני יוריד כפית מלח כדי לאזן את הטעם. זה עדיין נחטף ונראה לי בקרוב אני מכינה עוד נגלה. תודה על מתכונים מעולים

טובה

הי ניקי
האם אפשר לעבד את הבצק בלישה ידנית, האם יצא טוב?

חג שמח

רינת חיים

הכנתי עכשיו יצא מושלם, למרות ששכחתי א. אפייה. הכנתי כדורים קטנים אז יצאו 40. חלק אפיתי לעכשיו וחלק אקפיא לא אפוי. תודה ניקי.

ספיר

יצא מעולה וטעים קשה להפסיק לאכול! הילדים הכינו איתי ביחד את הכדורים ונהנו להחביא את הזיתים. בקיצור מתכון מצוין

עינת

היי ניקי, אתחיל בזה שאומר שיצא טעים ביותר! ממש ממש מוצלח. גם בעלי וגם הילדים נהנו מהחטיפים המפתיעים וביקשו עוד. יצאה לי כמות גדולה (כ-30 עיגולים). הם לא יצאו יפים כמו שלך וארבעה נפתחו (כך שראו את הזיתים שבתוכם). זה כמובן לא פוגם בטעם, אבל להבא – חשוב לי להבין מה עשיתי לא נכון. הוצאתי את החמאה מהמקרר כ-10 דקות לפני ההכנה (כדי שתהיה בטמפרטורת החדר), עיבדתי את המצרכים במעבד מזון עד שנוצר כדור בצק. כשהכנתי את הכדורים לקח לי מעט זמן (לא מיומנת), אז את הכדורים המוכנים הכנסתי למקרר, כדי שהבצק לא יתחמם. המשכתי בדיוק כמו שכתבת. איפה לדעתך… קרא עוד »

שמרית הלל

יצא מושלם !!!!!!!! איזה בצק כיפי וטעים! אםילו למאותגרת מטבח כמוני שהכינה את הלחמניות האלה עם 38 מעלות חום, הצליח ביג טיים ! תודה על מתכונים מנצחים !