כדורי זיתים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כדורי זיתים

כדורי זיתים

הכי יפה להכין את זה לילדים בלי להגיד שיש משהו בפנים סתם לחמניות טעימות ואז הילדים לוקחים ביס ומופתעים לגלות הפתעה קטנה זית מתחבא בפנים, אפשר לקרוא לזה לחמניה, משהו שהילדים אוהבים לנשנש בשורה התחתונה טעים.

20 כדורים קטנים

מרכיבים:

200 ג’ חמאה
4 כפות גבינה לבנה
280 ג’ קמח תופח (2 כוסות)
2 פרוסות גבינה צהובה מגורדת
2 כפיות שטוחות מלח
20 זיתים

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק ליצור כדורים בגודל כדורי פינג פונג, בתוך כל כדור להטמין זית.

2. להבריש עם ביצה לפזר שומשום.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות לאפות כ 25 דקות.

להגיש עם גבינות וירקות.

שאלות ותשובות:

אפשר להחליף בשמן ? לא
אפשר להכין פרווה ? לא
אני לא אוהבת זיתים אפשר בלי ? כן
אפשר להקפיא ? כן
אפשר להכין מראש ? כן ולהקפיא בקופסא אטומה
מה עם קמח רגיל ? על כל כוס כפית א. אפייה
איזו גבינה לבנה ? 9% – 5% מה שיש
אפשר בלי שומשום ? כן פחות יפה
מתאים לילדים ? כן
איך יודעים כשמוכן ? התחתית מזהיבה, החלק העליון מזהיב, לא בטוחים ? תפתחו ותבדקו
אין ביצים ? נכון

72140 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כדורי זיתיםכדורי זיתים

גולשים מכינים וממליצים:

אילנית : “הי ניקי חג שמח עשיתי את הלחמניות האלה נדירות אי אפשר להפסיק לאכול אפילו בלי שומשום וזיתים כי לא היה לי ובכלל אני רוצה להודות לך על האתר המדהים שלך אני את כל חג השבועות עשיתי ממנו ובכלל ברגיל אני פתאם יודעת לבשל חחח תודה רבה לך”

אורלי : “כמו בכל חג המטעמים שלך כיכבו! וחוסלו… על השאריות היתה מלחמה…. את כדורי הזייתים האלה אני מכינה כל השנה פעם בשבוע בערך. מתכון נפלא!!! מצטרפים אליו הקנלוני פטריות וגבינות המדהים ועוגת הגבינה מייפל. הילדים ממש אוהבים!! תודה לל ניקי על הכלללל”

אליה : “מתכון משגע! תודה!
אצלנו בגן הילדים קוראים לזה “זית בבית” ;-)”

שירז : “מתכון פשוט מטריף,כל כך כל כך טעים!!!
בלי הגזמה בכלל,זה אחד המתכונים הממש מוצלחים!!
תודה,ניקי ♥
בהחלט שווה את הקלוריות :)”

שני : “הכנתי הבוקר עם קמח כוסמין ואבקת אפייה ויצא מושששלם! :)”

352
תגובות

  הרשם  
עדכן
טל מורי

הי ניקי זה ללא התפחה?

גבי

בגן צבעוני בגבעת אלה נהגו להכין כל שנה, נדמה לי שבתקופת מסיק הזיתים וקראו לזה: בית לזית

מיה

הכנתי למשלוחי מנות כדורי זיתים יצא טעיים מאוד. קיבלתי הרבה מחמאות.
רק דבר מאוד חשוב 2 כפיות מלח זה המוווון!!!
הכנתי לפני שבוע בשביל לנסות וזה היה בלתי אכיל.. זה היה מלוח… (ואני אוהבת מלח)
בגלל שהזיתים מוציאים הרבה מלח…
לכן רבע (1/4) כפית מספיק!!
תודה.

יהודית

אם אני מתכוונת להקפיא, האם להכניס להקפאה מיד כשיוצא מהתנור או לתת לזה קודם להתקרר? תודה ופורים שמח!

שושי

ניקי שלום כיצד ללוש את הבצק : בידיים /במעבד מזון /מיקסר עם וו גיטרה

אלישבע

האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

מאיה

הי ניקי
יצא פשוט מעולה! תודה 🙂
האם מאחסנים את הכדורים במקרר או בקופסא בחוץ?