יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מאפים מאפים מלוחים

מקלות מתובלים לאירוח

4 ינואר 2015
(Visited 4,073 times, 1 visits today)

מקלות מתובלים לאירוח

אני חושבת שאחד הדברים הטובים שיש באפייה זה בצק שמרים, לא משנה מה אני מכינה ההתעסקות עם הבצק ליצור משהו שונה כל פעם מחדש.  מתוק אין כמו עוגת שמרים חמה מתפוצצת משוקולד, למי יש סבלנות לחכות עד שהיא תתקרר ? מה עם מלוח ? אצבעות שמרים עם עשבי תיבול שמן זית מלח גס וזה שווה ברמות, תוסיפו ירקות וגבינות והחיים ממש טובים…

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
130 מ”ל מים פושרים (חצי כוס + כף גדושה)
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שמיר מיובש

ביציאה מהתנור:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח גס

אולי תאהב גם את...♥

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

  • בורקס פיצה מהיר פרווה

    תנו לי מתכונים כאלה פשוטים ואני ברקיע השביעי, אני לא צריכה הרבה בשביל להיות מאושרת 🙂
    הלכתי על מצרכים שידעתי שיש לי במקרר נשארה לי מטבוחה מהסלטים של שבת, קלמנטה שאני לא מסוגלת לחיות בלי הזיתים האלה וטונה שמבחינתי חייבים לשמור במזווה כמה קופסאות לשעת הצורך.
    פילאס תמיד יש לי בהקפאה ולא היית צריכה יותר כלום.
    מרגע שהפשרתי את הפילאס לקח לי 5 דקות, הקפאה קלה ומשם לתנור זה כל הסיפור הטעים. בורקס פיצה מהיר בלי לטרוח יותר מידי וממצרכים שתמיד יש בבית.
    לאוהבי הטונה והקלמנטה אתם עומדים להתאהב ובגלל שזה פרווה יצא שזה מתאים גם לארוחת צהריים.
    הכי טעים לאכול חם ריח נפלא באוויר והקטנים האלה נחטפים.
    זוכרים שכתבתי פעם שמתכונים טובים צריך לשתף ולהעביר הלאה ? אז אני משתפת אתכם מכל הלב, תהנו.

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק, להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לרדד למלבן לחתוך לרצועות , חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

3. לערבב שמן זית שום כתוש וכפית מלח גס ולהבריש את המקלות, לפזר מלח גס.

להגיש עם גבינה טובה וירקות.

מקלות מתובלים לאירוח

מקלות מתובלים לאירוח

הרשם
עדכן
115 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם המקלות האלה יהיו טובים אחרי הקפאה?

כמה זמן בערך יש להתפיח?

היי, זה בסדר גם בלי פטרוזיליה?
ואם עדיין מוצלח עם מחצית קמח מלא… תודה 🙂

היי ניקי. האם צריך להחזיר לתנור אחרי שמברישים בשמן זית?

היי ניקי אני לא ממש יודעת איך עובדים עם שמרים יבשים לכן לא משתמשת אפשר להשתמש בשימרית ? עם כן כמה ?
(סליחה על השעה תעני לי שהיה לך זמן)

יצא מעולה. הכפלתי כמויות ויצאו בסביבות ה-30 מקלות. הבצק קלי קלות להכנה והטעם נהדר!!! המון תודה על המתכון הזה ופורים שמח.

היי ניקי המקסימה. קודם כל המתכונים שלך נהדרים, הכנתי בשבוע שעבר את קציצות הטונה האפויות והן נטרפו. השבת אני מתכננת להכין דג מוקפץ לפי המתכון שלך ובטטות בסילאן שכבר הכנתי פעם אחת והן נטרפו.
לגבי המקלות שתי שאלות:
1.אפשר להחליף את המלח הגס בשומשום?
2.אם אני רוצה להכין אותם למשלוחי מנות ורוצה לצרף ממרחים על יד כדי שיוכלו לטבול ולאכול איזה ממרחים כדאי? מטבוחה תלך עם זה? טחינה זה בסדר? תודה.