מקלות מתובלים לאירוח
אני חושבת שאחד הדברים הטובים שיש באפייה זה בצק שמרים, לא משנה מה אני מכינה ההתעסקות עם הבצק ליצור משהו שונה כל פעם מחדש. מתוק אין כמו עוגת שמרים חמה מתפוצצת משוקולד, למי יש סבלנות לחכות עד שהיא תתקרר ? מה עם מלוח ? אצבעות שמרים עם עשבי תיבול שמן זית מלח גס וזה שווה ברמות, תוסיפו ירקות וגבינות והחיים ממש טובים…
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
130 מ"ל מים פושרים (חצי כוס + כף גדושה)
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שמיר מיובש
ביציאה מהתנור:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח גס
הכנות:
1. לעבד את המצרכים לבצק חלק, להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.
2. לרדד למלבן לחתוך לרצועות , חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.
3. לערבב שמן זית שום כתוש וכפית מלח גס ולהבריש את המקלות, לפזר מלח גס.
להגיש עם גבינה טובה וירקות.