מקלות מתובלים לאירוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מקלות מתובלים לאירוח

אני חושבת שאחד הדברים הטובים שיש באפייה זה בצק שמרים, לא משנה מה אני מכינה ההתעסקות עם הבצק ליצור משהו שונה כל פעם מחדש.  מתוק אין כמו עוגת שמרים חמה מתפוצצת משוקולד, למי יש סבלנות לחכות עד שהיא תתקרר ? מה עם מלוח ? אצבעות שמרים עם עשבי תיבול שמן זית מלח גס וזה שווה ברמות, תוסיפו ירקות וגבינות והחיים ממש טובים…

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
130 מ”ל מים פושרים (חצי כוס + כף גדושה)
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שמיר מיובש

ביציאה מהתנור:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח גס

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק, להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לרדד למלבן לחתוך לרצועות , חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

3. לערבב שמן זית שום כתוש וכפית מלח גס ולהבריש את המקלות, לפזר מלח גס.

להגיש עם גבינה טובה וירקות.

14682 צפיות 8 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מקלות מתובלים לאירוח

מקלות מתובלים לאירוח

113
תגובות

  הרשם  
עדכן
שפית אחת

הכפלתי את הכמות פי 3 וזה פשוט נטרף!! תודה רבה ניקי!!

אורלי

הי ניקי,
בדרך כלל אני נהנית מאוד מהמתכונים ומצליחה כמו כולן… במתכון הזה האצבעות היו קשות והמרקם היה של פיתה יבשה ודקה. יש לך השערה למה?

liata

הי ניקי,
אתמול הכנתי אותם פעם ראשונה ממש לפני שהאורחים הגיעו וזו היתה הצלחה! קצרתי מחמאות והכל התחסל בשניות. קל ופשוט להכנה והטעם מדהים!

ענת

בשמחה

ענת ניו יורק

הכנתי אותם לראשונה והם יצאו מעולה. היו לי אורחים וכשראיתי עד כמה הם טעימים אני והבת שלי חיסלנו חצי אז עשיתי עוד כמות כפולה שכולם יהנו. פשוט מעולה כמו הלחם שום במסעדות איטלקיות פה בניו יורק אבל לא שוחה בשמן. בדיוק הכמות הנכונה של שמן ושום. ממש ממש טעים. הבצק היה כל כך כיפי ונוח לעבודה. הם נכנסים לקטגורית מתכוני הבית שלנו. תודה.

ענת

סליחה שאני חוזרת על שאלה- אני חושבת שזה התפספס.. אני מכינה את זה היום ומגישה מחר אז לאפות ואחרי האפיה להקפיא או להקפיא את הבצק ולאפות פעם ראשונה מחר?

ענת

יש לי רק שמיר טרי – לא צריכה להיות בעיה להמיר את היבש בטרי נכון?