מקלות מתובלים לאירוח

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

מקלות מתובלים לאירוח

אני חושבת שאחד הדברים הטובים שיש באפייה זה בצק שמרים, לא משנה מה אני מכינה ההתעסקות עם הבצק ליצור משהו שונה כל פעם מחדש.  מתוק אין כמו עוגת שמרים חמה מתפוצצת משוקולד, למי יש סבלנות לחכות עד שהיא תתקרר ? מה עם מלוח ? אצבעות שמרים עם עשבי תיבול שמן זית מלח גס וזה שווה ברמות, תוסיפו ירקות וגבינות והחיים ממש טובים…

מרכיבים:

300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
130 מ”ל מים פושרים (חצי כוס + כף גדושה)
כפית פטרוזיליה יבשה
כפית שמיר מיובש

ביציאה מהתנור:
1/4 כוס שמן זית
כפית שום כתוש
מלח גס

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק חלק, להתפיח במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לרדד למלבן לחתוך לרצועות , חום בינוני 180 מעלות כ 15 דקות או עד שהתחתית מזהיבה.

3. לערבב שמן זית שום כתוש וכפית מלח גס ולהבריש את המקלות, לפזר מלח גס.

להגיש עם גבינה טובה וירקות.

13696 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מקלות מתובלים לאירוח

מקלות מתובלים לאירוח

111
תגובות

  הרשם  
עדכן
חני

היי ניקי,
אני משתמשת באתר בלי סוף… תודה!
רציתי לשאול אם נראה לך אפשר להמיר את המים בחלב? (אני צריכה שברכתם תהיה “מזונות” ולא “המוציא”).
תודה.

ליאת

הי שתי שאלות. נראה לך שיצאו טוב עם קמח כוסמין או מלא? ו.. אמור לצאת טוב עם בזיליקום מיובש?

liata

הי ניקי ,
זה כל כך טעים, מתכון מנצח! עשיתי אותו כבר מספר פעמים, בעיקר לאירוח ובכל פעם גורף מחמאות רבות. מומלץ!

מכורה

היי ניקי, רציתי לדעת כמה זמן בערך לוקחת ההתפחה? והאם בסדר להתפיח בתוך מיקרוגל (שלא מופעל)

חגית

היי ניקי כמה מקלונים בערך יוצאים מזה?

מוריה

צהריים טובים ניקי,
חזרתי כדי לעדכן שיצא מושלם!!
הבן הקטן ביקש עוד ועוד ועוד עד שההההכול נגמר.
מתכון ראשון במיקסר החדש שיצא מעולה!
תודה ויום טוב……….:)

דליה

היי ניקי, אם אני מכינה מראש למחר בערב, מה עדיף:
להכין, לאפות ולהקפיא?
או רק להכין את הבצק ולשמור בקירור ולאפות מחר בערב?