מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מעולה מעולה המאפה הזה נהדר. יש לי בעל שמאוד אוהב תרד וגבינות ושימו את זה בתוך בצק פילו ואני מקבלת שוב פעם הצעת נישואין. טעמים נפלאים מאוד מומלץ לכל אירוח חלבי תקבלו המון מחמאות.

תבנית 24

מרכיבים:

8 עלי פילו
800 ג’ תרד (2 חבילות)
300 ג’ גבינה בולגרית
100 ג’ גבינה צפתית
2 בצלים קצוצים מטוגנים
ביצה
3/4 כפית מלח
חלמון עם מעט חלבון להברשה

הכנות:

1. לבשל את התרד כמה דקות במים רותחים, לסנן לסחוט טוב ולקצוץ.

2. לגרד את הגבינות ולערבב את כל המצרכים.

3. להכין קערה עם שמן. לקחת 2 עלים להבריש בשמן לשים מהמילוי לרוחב הבצק ולגלגל להבריש בשמן ולהמשיך לגלגל, בסוף להבריש בשמן.

4. לגלגל לצורת שבלול להניח במרכז התבנית. להמשיך ככה עוד 3 פעמים, את הבצק לשים מסביב לשבלול עד שכל התבנית מתמלאת. חשוב להבריש בשמן.

5. לטרוף חלמון ולהבריש את הבצק לפזר שומשום.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 35 דקות או עד שהבצק זהוב.

* אין בעיה להכין יום מראש ולשמור בקירור.

43463 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינות

גולשים מכינים וממליצים:

שלי : “קל פשוט טעים חוסל
מעולה !!!!”

נעה : “הכנתי לשבועות. מתכון מדויק וברור. יצא טעים מאוד ומרשים! ממליצה בחום :)”

Miriam : Made this yesterday with feta (because I didn’t have the other cheeses). It was absolutely delicious. Thank you from London!”

לינה : “במילה אחת.. וואו!!!
הכנתי כשאירחתי בראש השנה ואז שוב בסוכות… מאפה שגורף מחמאות וטעים בטירוף!!!
הוספתי פנימה גם קצת בולגרית מגוררת, קצת גבינה צהובה ומגוררת ..
ניקי… רב תודות!”

108
תגובות

  הרשם  
עדכן
מאיה

האם אפשר להכין במילוי בשרי? איזה מילוי מומלץ?

יפעת

היי ניקי.
התחלתי להכין את המאפה פילו. ערבבתי תרד ובולגרית ונזכרתי ששכחתי לבשל את התרד.
עד כמה זה שלב קריטי? אפשר להמשיך את המתכון ככה, עם התרד הטרי?

שוש

האם אפשר להכין גם עם בצק פילאס ?

ראומה

שלום, האם ניתן להחליף את התרד בירק אחר? אם כן, על מה את ממליצה? תודה

שני

בוקר טוב,
אם אני רוצה להכין בתבנית 26 אז בכמה להגדיל את כמות המרכיבים?
תודה רבה!

גלית

ניקי שלום,
האם ניתן להמיר את הפילו לבצק פילאס?

הדר

היי ניקי, נראה מעולה. שאלה- האם אפשר להכין עם תרד קפוא של סנפרוסט? או שחייב תרד טרי? אני תמיד מפחדת מהלכלוך שיש בתרד רגיל אז מעדיפה לעבוד עם תרד קפוא 🙂

1 5 6 7