מאפה פילו ממולא תרד וגבינות
מעולה מעולה המאפה הזה נהדר גם מי שלא אוהב תרד לא עומד בפניו הטעמים נפלאים והוא מומלץ לכל אירוח חלבי תקבלו המון מחמאות.
תבנית 24
מרכיבים:
8 עלי פילו
800 ג' תרד (2 חבילות)
300 ג' גבינה בולגרית
100 ג' גבינה צפתית
2 בצלים קצוצים מטוגנים
ביצה
3/4 כפית מלח
חלמון עם מעט חלבון להברשה
הכנות:
1. לבשל את התרד כמה דקות במים רותחים, לסנן לסחוט טוב ולקצוץ.
2. לגרד את הגבינות ולערבב את כל המצרכים.
3. להכין קערה עם שמן. לקחת 2 עלים להבריש בשמן לשים מהמילוי לרוחב הבצק ולגלגל להבריש בשמן ולהמשיך לגלגל, בסוף להבריש בשמן.
4. לגלגל לצורת שבלול להניח במרכז התבנית. להמשיך ככה עוד 3 פעמים, את הבצק לשים מסביב לשבלול עד שכל התבנית מתמלאת. חשוב להבריש בשמן.
5. לטרוף חלמון ולהבריש את הבצק לפזר שומשום.
6. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 35 דקות או עד שהבצק זהוב.
* אין בעיה להכין יום מראש ולשמור בקירור.
גולשים מכינים וממליצים:
שלי : "קל פשוט טעים חוסל
מעולה !!!!"
נעה : "הכנתי לשבועות. מתכון מדויק וברור. יצא טעים מאוד ומרשים! ממליצה בחום :)"
Miriam : Made this yesterday with feta (because I didn't have the other cheeses). It was absolutely delicious. Thank you from London!"
לינה : "במילה אחת.. וואו!!!
הכנתי כשאירחתי בראש השנה ואז שוב בסוכות… מאפה שגורף מחמאות וטעים בטירוף!!!
הוספתי פנימה גם קצת בולגרית מגוררת, קצת גבינה צהובה ומגוררת ..
ניקי… רב תודות!"