מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מעולה מעולה המאפה הזה נהדר. יש לי בעל שמאוד אוהב תרד וגבינות ושימו את זה בתוך בצק פילו ואני מקבלת שוב פעם הצעת נישואין. טעמים נפלאים מאוד מומלץ לכל אירוח חלבי תקבלו המון מחמאות.

תבנית 24

מרכיבים:

8 עלי פילו
800 ג’ תרד (2 חבילות)
300 ג’ גבינה בולגרית
100 ג’ גבינה צפתית
2 בצלים קצוצים מטוגנים
ביצה
3/4 כפית מלח
חלמון עם מעט חלבון להברשה

הכנות:

1. לבשל את התרד כמה דקות במים רותחים, לסנן לסחוט טוב ולקצוץ.

2. לגרד את הגבינות ולערבב את כל המצרכים.

3. להכין קערה עם שמן. לקחת 2 עלים להבריש בשמן לשים מהמילוי לרוחב הבצק ולגלגל להבריש בשמן ולהמשיך לגלגל, בסוף להבריש בשמן.

4. לגלגל לצורת שבלול להניח במרכז התבנית. להמשיך ככה עוד 3 פעמים, את הבצק לשים מסביב לשבלול עד שכל התבנית מתמלאת. חשוב להבריש בשמן.

5. לטרוף חלמון ולהבריש את הבצק לפזר שומשום.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 35 דקות או עד שהבצק זהוב.

* אין בעיה להכין יום מראש ולשמור בקירור.

81984 צפיות 94 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינות

גולשים מכינים וממליצים:

שלי : “קל פשוט טעים חוסל
מעולה !!!!”

נעה : “הכנתי לשבועות. מתכון מדויק וברור. יצא טעים מאוד ומרשים! ממליצה בחום :)”

Miriam : Made this yesterday with feta (because I didn’t have the other cheeses). It was absolutely delicious. Thank you from London!”

לינה : “במילה אחת.. וואו!!!
הכנתי כשאירחתי בראש השנה ואז שוב בסוכות… מאפה שגורף מחמאות וטעים בטירוף!!!
הוספתי פנימה גם קצת בולגרית מגוררת, קצת גבינה צהובה ומגוררת ..
ניקי… רב תודות!”

173
תגובות

  הרשם  
עדכן
מיכל

ניקי שלום. תכננתי להכין את המתכון הזה של תרד בבצק פילו. אלא שעכשיו אני רואה שקנו לי עלי סלק ולא תרד. האם זה משנה?

אליסה בארץ הפלאות

ניתן לאפות ולהקפיא מיד ???
או עדיף לשמור בקירור עד מוצש ???

אורן מ

הי,
מבקש לוודא-להכין ולשמור בקרור-להכין הכל, לקרר ולאפות למחרת?
תודה
אורן

תמי

סליחה על הבורות אני לא ממש מכירה בצק פילו, אבל חשוב לי להבין, אני כל פעם לוקחת שתי חתיכות בצק מרודד מצמידה אותן אחת על השניה ועחיהן מורחת את המילוי?

אושרת

היי ניקי יקרה,
אפשר להכניס ירק אחר במקום התרד?
תודה רבה

דיקלה שרון

בוקר טוב ניקי יקרה
אני רוצה להכין את המאפה פילו לערב שבועות, אבל לאמאופה בשבת… יש אפשרות להכין הכל בשישי ולאפות במוצ”ש? אם כן להקפיא? או לשמור במקרר?

חנה ב.ז

ניקי אפשר לאפות אותם כשבלולים בודדים, ואם כן כמה עלי פילו לכל שבלול?