מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מעולה מעולה המאפה הזה נהדר. יש לי בעל שמאוד אוהב תרד וגבינות ושימו את זה בתוך בצק פילו ואני מקבלת שוב פעם הצעת נישואין. טעמים נפלאים מאוד מומלץ לכל אירוח חלבי תקבלו המון מחמאות.

תבנית 24

מרכיבים:

8 עלי פילו
800 ג’ תרד (2 חבילות)
300 ג’ גבינה בולגרית
100 ג’ גבינה צפתית
2 בצלים קצוצים מטוגנים
ביצה
3/4 כפית מלח
חלמון עם מעט חלבון להברשה

הכנות:

1. לבשל את התרד כמה דקות במים רותחים, לסנן לסחוט טוב ולקצוץ.

2. לגרד את הגבינות ולערבב את כל המצרכים.

3. להכין קערה עם שמן. לקחת 2 עלים להבריש בשמן לשים מהמילוי לרוחב הבצק ולגלגל להבריש בשמן ולהמשיך לגלגל, בסוף להבריש בשמן.

4. לגלגל לצורת שבלול להניח במרכז התבנית. להמשיך ככה עוד 3 פעמים, את הבצק לשים מסביב לשבלול עד שכל התבנית מתמלאת. חשוב להבריש בשמן.

5. לטרוף חלמון ולהבריש את הבצק לפזר שומשום.

6. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 35 דקות או עד שהבצק זהוב.

* אין בעיה להכין יום מראש ולשמור בקירור.

57013 צפיות 62 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינות

מאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינותמאפה פילו ממולא תרד וגבינות

גולשים מכינים וממליצים:

שלי : “קל פשוט טעים חוסל
מעולה !!!!”

נעה : “הכנתי לשבועות. מתכון מדויק וברור. יצא טעים מאוד ומרשים! ממליצה בחום :)”

Miriam : Made this yesterday with feta (because I didn’t have the other cheeses). It was absolutely delicious. Thank you from London!”

לינה : “במילה אחת.. וואו!!!
הכנתי כשאירחתי בראש השנה ואז שוב בסוכות… מאפה שגורף מחמאות וטעים בטירוף!!!
הוספתי פנימה גם קצת בולגרית מגוררת, קצת גבינה צהובה ומגוררת ..
ניקי… רב תודות!”

122
תגובות

  הרשם  
עדכן
sheri1610

האם את הביצה יחד עם התערובת או למריחה?

sheri1610

האם את הביצה ביחד עם כל המצרכים

אורטל ב

היי ניקי,
אני רוצה להכין את המאפה ביום שישי ולהגיש אותו ביום שבת בבוקר.
אם אכין הכל ואכניס למקרר בשישי .. האם עד שבת זה לא יתייבש?
יש ממה לחשוש?
איך לאחסן עד שאכניס לתנור

מיכל

הי ניקי
שוב אני במתכון אחר
רציתי לשאול..יש לי כדורי תרד קפואים האם ניתן להשתמש בהם ואם כן בכמה?
ואם לא אז איזה תרד את מתכוונת עלי תרד כמו עלי חסה?

מיכל

הי . הכנתי בעבר יצא מאלף. התחסל בשניות.
רוצה להכין שוב לערב לביבות שיהיה במוצ”ש..
אך לא יהיה לי זמן להכין מיד בצאת השבת.
שאלתי: האם לדעתך אפשר להכין הכל בתבנית ביום שישי ורק לאפות במוצש?

עופרי

חזרתי לעדכן. יצא מושלם. טעים מאוד ויפה. תודה ניקי גם על התשובות שאת נותנת באון ליין. כל הכבוד.

אורטל

היי ניקי, האם למרוח שמן זית או שמן קנולה?