יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכונים לתשעה באב פשטידות פשטידות פרווה

פשטידת קישואים פרווה

22 אפריל 2021
(Visited 43,840 times, 62 visits today)

פשטידת קישואים פרווה

איזה כיף להכין פשטידה כזאת יפהפייה לשבת, לקח לי 10 דקות והכנסתי אותה תנור, איזה ריחות טובים היו לי במטבח 🙂
לפעמים נדמה שלהכין פשטידה זה פרוייקט ואני רוצה לומר לכם שזה ממש לא כך בסך 10 דקות בהגזמה ולתנור.
יוצאת ממש פשטידה עוגה שנפרסת נהדר, תראו כמה שהיא יפה ואפילו הכנתי אותה פרווה.
אני רוצה לומר לכם שזאת אחת הפשטידות הכי טובות שהכנתי איזה טעם מעלף!
שוברים את הראש איך לשדרג את ארוחת הערב ? תעצרו הגעתם למקום הנכון, תוך שעה יש פשטידה על השולחן חמה וטעימה.

תבנית 24 או אינגליש קייק רחבה 33X13

מרכיבים:

6 קישואים בגודל בינוני
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
2 בצלים
4 ביצים
2 – 3 כפות שמן (לטיגון)
3 שיני שום
100 ג’ קמח (3/4 כוס) + 3/4 כפית א. אפייה
כפית מלאה מלח מעט יותר
פלפל שחור גרוס

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

הכנות:

1. לחתוך את הבצל והשום לקוביות, לחמם את השמן לטגן את הבצל כ 2 – 3 דקות להוסיף את השום ולטגן עוד 2 דקות.

2. לגרד את הקישואים והתפוחי אדמה רצוי לסחוט אותם ולהוציא נוזלים, לערבב יחד עם שאר המצרכים כולל הבצל והשום ולערבב לעיסה אחידה.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. להעביר את העיסה לתבנית משומנת לשטח באופן שווה להכניס לתנור ולאפות כ 50 דקות אולי קצת יותר.

Crustless Zucchini Quiche (Dairy-Free)

פשטידה נהדרת, כל כך פשוטה להכנה, מלאת קישואים ודלה בקלוריות.
הקישוא מכיל סיבים תזונתיים שעוזרים לנו לתחושת השובע והמלאות וכן להפחתת רמות הכולסטרול. בנוסף, יש בקישוא מגוון נוגדי חימצון וכמות יפה של ויטמינים ומינרלים- אשלגן, מגנזיום, חומצה פולית וויטמין C. בחצי קישוא בינוני יש כ5% מהכמות היומית הנדרשת מכל אחד מהחומרים הללו, התורמים לנו להפחתת סיכון לשבץ, סכרת, מחלות לב וסרטן.
בפשטידה שלפנינו כ1200 קלוריות, במידה ונחלק את הפשטידה ל7 פרוסות, נקבל פרוסות גדולות ויפות, בכל פרוסה כ170 קלוריות.
פשטידה נהדרת להוסיף לארוחת חג או שבת, אפשר גם כבסיס לארוחת ערב באמצע השבוע עם סלט כיפי ליד. פשטידה שמאפשרת לבחור במאפה טעים וחם על בסיס ירק ולקחת ממנו כמות נכבדת, עם לא יותר מדי קלוריות והרבה בריאות.

פשטידת קישואים פרווהפשטידת קישואים פרווהפשטידת קישואים פרווהפשטידת קישואים פרווהפשטידת קישואים פרווה

הרשם
עדכן
16 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

פשטידה מושלמת!!!!!!!!!
תודה!

ניקי שלום
אמנם אני לא שותפה פעילה אבל מכינה
הרבה מאוד מאכלים מהמתכונים הנפלאים שלך.
האם אפשר להחליף את הקישואים בכרובית
תודה
המשיכי להעשיר אותנו עם המתכונים הנהדרים.
חיה.

בחג עשיתי את הפטידה
קלה להכנה וטעימה מאוד
תודה

היי רוצה להכין למפגש חברות ויש אחת טבעונית, יש אפשרות להחליף את הביצים? תודה

הי,הפשטידה בדרך לתנור.
ניתן להקפיא או שתפוחי האדמה יספחו נוזלים?

היי ניקי זה ניראה מעולה מה אפשר להשים במקום קמח אני רוצה את זה יותר דיאטטי

שלום ניקי. אני קוראת ותיקה באתר שלך ומאד אוהבת להכין דברים שאת מציעה. אני רואה שחל שידרוג באתר. תתחדשי!!! ברצוני להסב את תשומת ליבך לאפשרויות ההדפסה באתרך. המתכונים לא עוברים עיצוב מתאים ולפעמים מתכון קצר מתפרש על 3 עמודים בגלל פרסומות או בגלל סתם מקום ריק. אשמח מאד באם אפשר יהיה לעצב את הדפים להדפסה בצורה יותר חסכונית וללא צורך בשימוש בצבע, ובהתחשב בשימור הסביבה שלנו. ישנם אתרים אחרים בהם כך זה מתנהל. מאד מאד מודה לך על הכל.