פשטידת מנגולד ותפוחי אדמה
פשטידה יפהפייה לאירוח יש כאן שילוב צבעים של הירקות עם המנגולד ותראו איזה יפה היא יוצאת, מה שהכי כיף בפשטידה הזאת היא פרווה והיא מתאימה לכל יצא לי לאכול אותה בצהריים ואפילו בערב.
אני מכינה אותה יום מראש היא רק משתבחת מנגולד בפשטידה זה קסם הירק הזה נותן כל כך הרבה טעם ואתם יודעים משהו ? אני לא מבשל מראש מוסיפה כמו שהוא לקערה.
קערה אחת כף לערבב ולתנור כלום עבודה לפשטידת מנגולד נהדרת.
אינגליש קייק / תבנית קוגלהוף
מרכיבים:
חבילת עלי מנגולד (עלים גדולים)
2 תפוח אדמה בינוניים מגורדים וסחוטים
בטטה בינונית מגורדת
3 ביצים
בצל בינוני חתוך קטן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן לבלילה
100 ג' קמח (3/4 כוס)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולשמן את התבנית.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה, לחתוך את החלק הירוק של המנגולד (זה יוצא כ 150 ג') לקצוץ ולצרף לבצל.
3. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לתערובת אחידה.
4. להעביר לתבנית ולשטח באופן שווה לאפות כ 45 דקות.
1. לקצוץ את העלים לערבב את כל המצרכים, חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות.