פשטידת קישואים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים נהדרת היא אפילו פרווה והטעם שלה כזה מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול, מומלץ להכין ולהתמכר לטעם הנפלא של הפשטידה, המלצה חמה פשטידה טובה לכל ארוחה. אני אוהבת לחתוך אותה לקוביות להניח על השולחן ולראות את הקוביות נעלמות. עכשיו אפשר להכין עוד פשטידה.

קוגלהוף / תבנית קפיצית קוטר 20 / תבנית סיליקון קוטר 20

מרכיבים:

4 קישואים גדולים
2 בצלים
4 כפות שמן בנוסף לשמן של הטיגון
3 ביצים
100 ג’ קמח (3/4 כוס)
כפית א. אפיה
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח (קצת יותר מהרגיל)
מעט פירורי לחם

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף למחבת ולטגן עד שמזהיב, זה לוקח בערך חמש דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

3. בינתיים לגרד לחתוך את הקצוות של הקישואים ולגרד בחורים הגדולים, אין צורך לקלף רק לשטוף טוב.

4. לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל ולערבב עד שהכל אחיד.

5. לפזר פירורי לחם בתחתית התבנית ולצקת את הבלילה, מעט לנער את התבנית.

6. לאפות כ 45 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה.

כדאי לדעת ש…
בזמנו הייתי מטגנת את הקישואים עם הבצל בהמשך הפסקתי ועכשיו אני מערבבת ישר עם כל המצרכים בלי לטגן, מי שמעדיף לטגן אין בעיה.
נכון שהפשטידה פרווה אבל היא נהדרת לכל אירוח חלבי, מי שבא לו להפוך אותה לחלבית שיוסיף כוס גבינה צהובה מגורדת וגבינה צפתית מעודנת כחצי כוס. כדאי להפחית קצת בכמות המלח.
אי אפשר להמתין עם העיסה מיד להכניס לתנור. ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר (בטח נראה אם ישאר משהו) ניתן להקפיא.
קישואים כהים גם הולך אין בעיה.

552123 צפיות 109 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת קישואיםפשטידת קישואים

גולשים מכינים וממליצים:

רוית : “פשטידה פשוט מעולה
פעם שלישית ברציפות שאני מכינה אותה”

יהודית : “הכנתי לכבוד שבת. פיזרתי שומשום מלא עם פירורי הלחם בתחתית וגם דומדום מלא מעל פני הפשטידה. יצא מאוד טעים. עונג שבת!”

רותי “הכנתי את הפשטידה, יצאה מעולה וטעימה.”

אפרת : “הכנתי את הפשטידה לשבת. יצא כל כך טעים ויפה כמו עוגה. פשוט מושלם!”

קריסטינה : ניקי היקרה, עשיתי אתמול! יצא אליפות..
מתכון קליל ביותר וטעים מאוד!!!!
אין עלייך!

סיבל : ניקי בוקר טוב
הכנתי את הפשטידה כמאפינס ויצא מעולה, נראה טוב וחגיגי, חג שמח

ליטל : “יצא אליפות! הכנתי עם קמח תמי (קמח ללא גלוטן)”

רוית : “הפשטידה הזו מככבת אצלי בכל ארוחה משפחתית תמיד יש לה ביקוש ושואלים מראש אם אני מתכוונת להכין אותה. פשוט רציתי לך המון תודה על כל המתכונים המדהימים והקלים שלך!”

nili : “תענוג של פשטידה! מאז שהסרטון עלה (לפני שלושה ימים בערך) לא הפסקתי לחשוב מתי אכין את הפשטידה. אז הכנתי אמש, במוצ”ש והיא פשוט נפלאה. הבוקר כבר לא נשאר פירור. הכנץי בצד לראשונה את מטבל השום שמנת שלך. ליקקנו את האצבעות ממש!”

דור : “חיפשתי פשטידת קישואים קלה להכנה וטעימה ומצאתי!!
הפשטידה פשוטה מאוד להכנה, יוצאת רכה מבפנים וטעימה מאוד!! אני הוספתי גם מעט גבינה צהובה מגורדת ומעט קשקשבל מגורדת..
יצא מושלם!”

מוניה : “היי ניקי, הכנתי את הפשטידה בגירסה טבעונית (כף טחינה גולמית במקום ביצה) ויצא טעים מאוד.
רציתי להודות לך על מתכונית פשוטים וברורים לביצוע ויחד עם זאת נפלאים. כל כך קל להמירן לגירסה המתאימה לחולי צליאק או לטבעונים בלי שיאבד מטעמם הנהדר”

מיכל : “הכנתי כרגע את הפשטידה כמאפינס בכמות כפולה יצא מדהים
הוספתי אגוז מוסקט וגבינת קוטג יצא פשוט מענג
תודה רבה על מתכונים מעולים”

מרים : ade this tonight. It was delicious. Even my kid who didn’t like zucchini said it was tasty. Thanks for another )winner!

ציפי : “פשטידה מעולה ומומלצת. מכינה כבר פעם שנייה כי הקודמת חוסלה:)”

862
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

היי ניקי,.
יש לי 4 קישואים לא גדולים…
מה אםשר להוסיף?

ליאה

הי ניקי אם אין תבנית קפיצית אפשר להכין ב2 תבניות אינגלעש קייק?

אורטל

הי ניקי,
את לא מאמינה! חיכיתי ככ הרבה זמן להכין את הפשטידה הזו ובפרט שיש סרטו אז בכלל לא חשבתי שיהיה מקום לטעויות… הכנסתי את העיסה ישר לתנור
ועדיין יצאה לי פשטידה ככ רכה 🙁 כמו ג׳לי קצת 🙁
מה עשיתי לא נכון? ממש שמתי הכל לפי הסרטון…
והאם אפשר לעשות משהו עכשיו ?

חגית

הכנתי את הפשטידה כמה פעמים, בסוף יצא טעים אבל כל פעם מחדש אני בוצעת את הפשטידה לראות אם היא מוכנה. לאחר 45 דקות והיא מלאה מים מבפנים! קישואים הם מאוד מיימים מסתבר. מה אני עושה לא נכון? חשבתי לסחוט את הקישואים לפני, ניסיתי.. יש עצות?
תודה!

הילה

שלום ניקי, אם אני רוצה להכין את זה במאפינס בטוסטר עם הפלטות המתחלפות, זה אפשרי? כי כתבת בתגובות לא להמתין עם העיסה כדי שלא יצא נוזלי, ובטוסטר הזה עושים כמה נגלות, אז חלק מהעיסה בהמתנה…
ואם זה אפשרי, כמה זמן אפיה היית ממליצה?

1 52 53 54