פשטידת קישואים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים נהדרת היא אפילו פרווה והטעם שלה כזה מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול, מומלץ להכין ולהתמכר לטעם הנפלא של הפשטידה, המלצה חמה פשטידה טובה לכל ארוחה. אני אוהבת לחתוך אותה לקוביות להניח על השולחן ולראות את הקוביות נעלמות. עכשיו אפשר להכין עוד פשטידה.

קוגלהוף / תבנית קפיצית קוטר 20 / תבנית סיליקון קוטר 20

מרכיבים:

4 קישואים גדולים – מומלץ להשתמש בזוקיני
2 בצלים
4 כפות שמן בנוסף לשמן של הטיגון
3 ביצים
100 ג’ קמח (3/4 כוס)
כפית א. אפיה
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח (קצת יותר מהרגיל)
מעט פירורי לחם

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף למחבת ולטגן עד שמזהיב, זה לוקח בערך חמש דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

3. בינתיים לגרד לחתוך את הקצוות של הקישואים ולגרד בחורים הגדולים, אין צורך לקלף רק לשטוף טוב.

4. לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל ולערבב עד שהכל אחיד.

5. לפזר פירורי לחם בתחתית התבנית ולצקת את הבלילה, מעט לנער את התבנית.

6. לאפות כ 45 – 55 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה, מומלץ לבדוק עם קיסם שהפשטידה אכן מוכנה.

כדאי לדעת ש…
בזמנו הייתי מטגנת את הקישואים עם הבצל בהמשך הפסקתי ועכשיו אני מערבבת ישר עם כל המצרכים בלי לטגן, מי שמעדיף לטגן אין בעיה.
נכון שהפשטידה פרווה אבל היא נהדרת לכל אירוח חלבי, מי שבא לו להפוך אותה לחלבית שיוסיף כוס גבינה צהובה מגורדת וגבינה צפתית מעודנת כחצי כוס. כדאי להפחית קצת בכמות המלח.
אי אפשר להמתין עם העיסה מיד להכניס לתנור. ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר (בטח נראה אם ישאר משהו) ניתן להקפיא.
קישואים כהים גם הולך אין בעיה וזה אפילו עדיף.

597609 צפיות 98 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת קישואיםפשטידת קישואים

גולשים מכינים וממליצים:

רוית : “פשטידה פשוט מעולה
פעם שלישית ברציפות שאני מכינה אותה”

יהודית : “הכנתי לכבוד שבת. פיזרתי שומשום מלא עם פירורי הלחם בתחתית וגם דומדום מלא מעל פני הפשטידה. יצא מאוד טעים. עונג שבת!”

רותי “הכנתי את הפשטידה, יצאה מעולה וטעימה.”

אפרת : “הכנתי את הפשטידה לשבת. יצא כל כך טעים ויפה כמו עוגה. פשוט מושלם!”

קריסטינה : ניקי היקרה, עשיתי אתמול! יצא אליפות..
מתכון קליל ביותר וטעים מאוד!!!!
אין עלייך!

סיבל : ניקי בוקר טוב
הכנתי את הפשטידה כמאפינס ויצא מעולה, נראה טוב וחגיגי, חג שמח

ליטל : “יצא אליפות! הכנתי עם קמח תמי (קמח ללא גלוטן)”

רוית : “הפשטידה הזו מככבת אצלי בכל ארוחה משפחתית תמיד יש לה ביקוש ושואלים מראש אם אני מתכוונת להכין אותה. פשוט רציתי לך המון תודה על כל המתכונים המדהימים והקלים שלך!”

nili : “תענוג של פשטידה! מאז שהסרטון עלה (לפני שלושה ימים בערך) לא הפסקתי לחשוב מתי אכין את הפשטידה. אז הכנתי אמש, במוצ”ש והיא פשוט נפלאה. הבוקר כבר לא נשאר פירור. הכנץי בצד לראשונה את מטבל השום שמנת שלך. ליקקנו את האצבעות ממש!”

דור : “חיפשתי פשטידת קישואים קלה להכנה וטעימה ומצאתי!!
הפשטידה פשוטה מאוד להכנה, יוצאת רכה מבפנים וטעימה מאוד!! אני הוספתי גם מעט גבינה צהובה מגורדת ומעט קשקשבל מגורדת..
יצא מושלם!”

מוניה : “היי ניקי, הכנתי את הפשטידה בגירסה טבעונית (כף טחינה גולמית במקום ביצה) ויצא טעים מאוד.
רציתי להודות לך על מתכונית פשוטים וברורים לביצוע ויחד עם זאת נפלאים. כל כך קל להמירן לגירסה המתאימה לחולי צליאק או לטבעונים בלי שיאבד מטעמם הנהדר”

מיכל : “הכנתי כרגע את הפשטידה כמאפינס בכמות כפולה יצא מדהים
הוספתי אגוז מוסקט וגבינת קוטג יצא פשוט מענג
תודה רבה על מתכונים מעולים”

מרים : ade this tonight. It was delicious. Even my kid who didn’t like zucchini said it was tasty. Thanks for another )winner!

ציפי : “פשטידה מעולה ומומלצת. מכינה כבר פעם שנייה כי הקודמת חוסלה:)”

902
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירי

בוקר טוב. אחרי ההצלחה של אתמול עם כל המתכונים שלך מצאתי להיום להתחלה את הפשטידה הזו…..אם אני מכינה בתבנית בגודל 32/26 צריך להכפיל כמויות? תודה

גלית

כשמכינים את הפשטידה לפסח(עם קמח מצה וא. אפיה)- ניתו להקפיא לארבעה- חמישה ימים?
לאיזו תבמית חד פעמית הכמות מספיקה?
תודה וחג שמח!

מעין

ניתן להכין אותה לפסח?
אם כן, מה כמויות ההמרה?

פנינה

ניקי מדהימה,
נראה לך מוצלח בתור פשטידות אישיות? אם כן- יש שינוי לגבי טמפרטורה, משך זמן אפיה או משהו אחר?
תודה!!

רוית יצחק מליחי

הי ניקי
רוצה להכין את הפשטידה שתהיה חלבית חוץ מהגבינות יש מקום להוסיף שמנת לבישול?

רחל

היי
הכנתי עכשיו כמות וחצי כדי לאפות בתבנית גדולה יותר, הדלקתי את התנור 10 דק’ מראש, אבל כשבאתי להכניס ראיתי שהתנור קר 🙁 מחכה לטכנאי..
בינתיים טיגנתי לביבות מהעיסה, יצא מושלם!! נחטף הכל!!
תודה ניקי על מתכונים מצוינים לכל הזדמנות!

אורית

הי ניקי,
אשמח להצעה איך לתת קישוא לילד ( המילה קישוא עושה לו פריחה:) אז צריך מתכון שלא מזהים בו את הקישוא ואולי להכניס דברים אחרים שאוהב (תירס, בטטה, גזר), אשמח להצעות – רצוי משהו שאפשר להכין כמאפינס. תודה רבה