פשטידת קישואים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת קישואים

פשטידת קישואים נהדרת היא אפילו פרווה והטעם שלה כזה מעולה שאי אפשר להפסיק לאכול, מומלץ להכין ולהתמכר לטעם הנפלא של הפשטידה, המלצה חמה פשטידה טובה לכל ארוחה. אני אוהבת לחתוך אותה לקוביות להניח על השולחן ולראות את הקוביות נעלמות. עכשיו אפשר להכין עוד פשטידה.

קוגלהוף / תבנית קפיצית קוטר 20 / תבנית סיליקון קוטר 20

מרכיבים:

4 קישואים גדולים – מומלץ להשתמש בזוקיני
2 בצלים
4 כפות שמן בנוסף לשמן של הטיגון
3 ביצים
100 ג’ קמח (3/4 כוס)
כפית א. אפיה
פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח (קצת יותר מהרגיל)
מעט פירורי לחם

הכנות:

  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.

2. לחמם מחבת עם שתי כפות שמן, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף למחבת ולטגן עד שמזהיב, זה לוקח בערך חמש דקות על אש בינונית מידי פעם לערבב.

3. בינתיים לגרד לחתוך את הקצוות של הקישואים ולגרד בחורים הגדולים, אין צורך לקלף רק לשטוף טוב.

4. לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל ולערבב עד שהכל אחיד.

5. לפזר פירורי לחם בתחתית התבנית ולצקת את הבלילה, מעט לנער את התבנית.

6. לאפות כ 45 – 55 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת וזהובה, מומלץ לבדוק עם קיסם שהפשטידה אכן מוכנה.

כדאי לדעת ש…
בזמנו הייתי מטגנת את הקישואים עם הבצל בהמשך הפסקתי ועכשיו אני מערבבת ישר עם כל המצרכים בלי לטגן, מי שמעדיף לטגן אין בעיה.
נכון שהפשטידה פרווה אבל היא נהדרת לכל אירוח חלבי, מי שבא לו להפוך אותה לחלבית שיוסיף כוס גבינה צהובה מגורדת וגבינה צפתית מעודנת כחצי כוס. כדאי להפחית קצת בכמות המלח.
אי אפשר להמתין עם העיסה מיד להכניס לתנור. ניתן להכין כמה ימים מראש ולשמור במקרר (בטח נראה אם ישאר משהו) ניתן להקפיא.
קישואים כהים גם הולך אין בעיה וזה אפילו עדיף.

692234 צפיות 30 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת קישואיםפשטידת קישואים

גולשים מכינים וממליצים:

רוית : “פשטידה פשוט מעולה
פעם שלישית ברציפות שאני מכינה אותה”

יהודית : “הכנתי לכבוד שבת. פיזרתי שומשום מלא עם פירורי הלחם בתחתית וגם דומדום מלא מעל פני הפשטידה. יצא מאוד טעים. עונג שבת!”

רותי “הכנתי את הפשטידה, יצאה מעולה וטעימה.”

אפרת : “הכנתי את הפשטידה לשבת. יצא כל כך טעים ויפה כמו עוגה. פשוט מושלם!”

קריסטינה : ניקי היקרה, עשיתי אתמול! יצא אליפות..
מתכון קליל ביותר וטעים מאוד!!!!
אין עלייך!

סיבל : ניקי בוקר טוב
הכנתי את הפשטידה כמאפינס ויצא מעולה, נראה טוב וחגיגי, חג שמח

ליטל : “יצא אליפות! הכנתי עם קמח תמי (קמח ללא גלוטן)”

רוית : “הפשטידה הזו מככבת אצלי בכל ארוחה משפחתית תמיד יש לה ביקוש ושואלים מראש אם אני מתכוונת להכין אותה. פשוט רציתי לך המון תודה על כל המתכונים המדהימים והקלים שלך!”

nili : “תענוג של פשטידה! מאז שהסרטון עלה (לפני שלושה ימים בערך) לא הפסקתי לחשוב מתי אכין את הפשטידה. אז הכנתי אמש, במוצ”ש והיא פשוט נפלאה. הבוקר כבר לא נשאר פירור. הכנץי בצד לראשונה את מטבל השום שמנת שלך. ליקקנו את האצבעות ממש!”

דור : “חיפשתי פשטידת קישואים קלה להכנה וטעימה ומצאתי!!
הפשטידה פשוטה מאוד להכנה, יוצאת רכה מבפנים וטעימה מאוד!! אני הוספתי גם מעט גבינה צהובה מגורדת ומעט קשקשבל מגורדת..
יצא מושלם!”

מוניה : “היי ניקי, הכנתי את הפשטידה בגירסה טבעונית (כף טחינה גולמית במקום ביצה) ויצא טעים מאוד.
רציתי להודות לך על מתכונית פשוטים וברורים לביצוע ויחד עם זאת נפלאים. כל כך קל להמירן לגירסה המתאימה לחולי צליאק או לטבעונים בלי שיאבד מטעמם הנהדר”

מיכל : “הכנתי כרגע את הפשטידה כמאפינס בכמות כפולה יצא מדהים
הוספתי אגוז מוסקט וגבינת קוטג יצא פשוט מענג
תודה רבה על מתכונים מעולים”

מרים : ade this tonight. It was delicious. Even my kid who didn’t like zucchini said it was tasty. Thanks for another )winner!

ציפי : “פשטידה מעולה ומומלצת. מכינה כבר פעם שנייה כי הקודמת חוסלה:)”

1056
תגובות

  הרשם  
עדכן
מורן

הכנתי כבר פעם שלישית ברצף עם קמח ללא גלוטן ושיבולת שועל, יצא ממש טעים! פשוט וקל להכין ונטרף מהר….תודה על כל המתכונים הנהדרים שאת מפרסמת, הכנתי הרבה דברים טעימים בהשראת המתכונים שלך!

חגית

פשטידה נפלאה. אבל למה לא תפח לי כמו בסרטון? שלי יצאה די שטוחה.

חופית

פשטידת הבית שלנו! רציתי לשאול האם יש אפשרות להכין מאותה תערובת לביבות ולאפות בתנור/לטגן? כך שיהיה יותר קל לתינוק להחזיק בעצמו ולאכול (זאת הפשטידה האהובה עליו 🙂

מרים

שלום ניקי. הפשטידה כמעט שעתיים בתנור והיא לא מוכנה… עשיתי בדיוק לפי ההוראות והקפדתי על הכמויות. מה עושים?

עדן

יאוווו אנחנו מתים בבית על הפשטידה הזאת!! עשינו אותה עשרות פעמים ואפילו הסבנו אותה לפשטידת ברוקולי… המתכון מאד נוח דווקא בגלל שהוא בסיסי וניתן להתאמה לטבעונים (שמנו טחינה במקום ביצים יוצא פצצה) אגב אפשר גם לשים קמח כוסמין ויוצא מעולה. והיא אפילו ממש טעימה קרה!
ניקי אין עליך בעולם! אני קוראת את רוב המתכונים בשביל ההנאה תאמיני לי

אילנה קוסטיקה

היי ניקי, הכנתי את הפשטידה כבר שלוש פעמים. בהתחלה עשיתי אותה בתבנית כסף חד פעמית עגולה סטנדרטית, היא יצאה טעימה וטובה למרות שלקח הרבה זמן אפיה. בפעם השניה החלטתי להגדיל כמויות הוספתי בהתאם יותר קישואים, יותר קמח יותר ביצים. הכנתי הפעם בתוך תבנית עגולה מכסף חד פעמית אבל זו שקוטרה קטן יותר והיא גבוהה יותר.הפשטידה יצאה במרכזה לא בשלה מספיק ולמרות שהחזרתי לתנור לעוד חצי שעה, לא ממש הועיל. בשישי זה הכנתי עם יותר קישואים וקמח ושמן אך ללא תוספת ביצים באותה התבנית העגולה הקטנה יותר ושוב היו נוזלים בתחתית התבנית והיא לא נאפתה מספיק למרות שהיתה יותר משעה בתנור… קרא עוד »

אלקה

מצטערת לומר, אבל פשטידה לא מוצלחת. גם אחרי שהוספתי עשבי תיבול היא עדיין תפלה.