


פשטידת ברוקולי קלה
אני שונאת לזרוק אוכל ותמיד נשארות שאריות של חלה מסוף השבוע שאף אחד לא מוכן לאכול.
בנוגע לאוכל יש לי ראש יצירתי וכך נולדה פשטידה נהדרת איך שאנחנו חיסלנו אותה, שני אנשים לא השאירו אפילו פירור מרוב שהיא הייתה טעימה לנו.
כך נפתרה בעיה נוספת מה להכין לארוחת ערב. עכשיו כשלא נשארות שאריות חלה אני מתבאסת .
היא קלאסית לארוחת ערב, סלט ירקות, גבינות לא צריך יותר כלום.
מרכיבים:
8 פרוסות חלה / לחם
2 ראשי ברוקולי
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 ביצים
שמנת חמוצה
רבע כוס חלב
פלפל שחור טחון
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח מים ולהמליח, לחתוך את החלק העליון של הברוקלי הפרחים בלבד ולהוסיף אותם למים, לבשל כ 10 דקות.
2. לטגן את הבצל עד שמזהיב.
3. לחתוך את החלה / לחם לקוביות קטנות ולערבב את כל המצרכים.
4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 25 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
יסכה : “הכנתי את זה היום לצהרים מהר לפני שהלכתי לאולפנה(כן אני לומדת בחופש!!)= יצא מעולה אפילו אחותי הקטנה והבררנית אהבה את זה!!!”
שם : “שבת שלום 🙂 הכנתי היום, החלפתי לבצל סגול וכיסיתי בגבינה צהובה , כולם טרפו!! תודה רבה ניקי :)”
גלי : “יצא נפלא!
הכנתי כבר פעמיים – פעם אחת עם חלה ופעם אחת עם לחם עינן קל (לחם מלא) – בשתי הפעמים יצא טעים וממכר!!
אגב אם זה מעניין ורלוונטי למישהו – החלפתי את החלב בחלב סויה – לא משנה במאום את העובדה שהפשטידה הזו מדהימה!”
ניקי, אפשר להמיר את המתכון לפרווה?
עשיתי עם ימבה בצל מטוגן וכוס קטנה של חלב אורז, ביצים ושאריות חלה. התבנית לא שרדה חצי שעה. אני אוהבת את המתכונים שלך, הבסיס תמיד טוב לי לאלתורים. רק ממך אני לומדת
היי ניקי יקרה מה אפשר במקום החלה…? קמח…או משו אחר שיתפוס את הפשטידה?
הי ניקי, אין לי פרוסות לחם. אפשר להכין עם אטריות?
הי ניקי. האם אפשר להקפיא?