


פשטידת ברוקולי קלה
אני שונאת לזרוק אוכל ותמיד נשארות שאריות של חלה מסוף השבוע שאף אחד לא מוכן לאכול.
בנוגע לאוכל יש לי ראש יצירתי וכך נולדה פשטידה נהדרת איך שאנחנו חיסלנו אותה, שני אנשים לא השאירו אפילו פירור מרוב שהיא הייתה טעימה לנו.
כך נפתרה בעיה נוספת מה להכין לארוחת ערב. עכשיו כשלא נשארות שאריות חלה אני מתבאסת .
היא קלאסית לארוחת ערב, סלט ירקות, גבינות לא צריך יותר כלום.
מרכיבים:
8 פרוסות חלה / לחם
2 ראשי ברוקולי
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 ביצים
שמנת חמוצה
רבע כוס חלב
פלפל שחור טחון
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח מים ולהמליח, לחתוך את החלק העליון של הברוקלי הפרחים בלבד ולהוסיף אותם למים, לבשל כ 10 דקות.
2. לטגן את הבצל עד שמזהיב.
3. לחתוך את החלה / לחם לקוביות קטנות ולערבב את כל המצרכים.
4. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 25 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
יסכה : “הכנתי את זה היום לצהרים מהר לפני שהלכתי לאולפנה(כן אני לומדת בחופש!!)= יצא מעולה אפילו אחותי הקטנה והבררנית אהבה את זה!!!”
שם : “שבת שלום 🙂 הכנתי היום, החלפתי לבצל סגול וכיסיתי בגבינה צהובה , כולם טרפו!! תודה רבה ניקי :)”
גלי : “יצא נפלא!
הכנתי כבר פעמיים – פעם אחת עם חלה ופעם אחת עם לחם עינן קל (לחם מלא) – בשתי הפעמים יצא טעים וממכר!!
אגב אם זה מעניין ורלוונטי למישהו – החלפתי את החלב בחלב סויה – לא משנה במאום את העובדה שהפשטידה הזו מדהימה!”
היי ניקי,
אצלי בבית לא מתים על ברוקולי ויש לי במקרר כרובית יפה שרק מחכה שיעשו איתה משהו… נראה לך שאפשר להחליף? זה ילך טוב?
תודה רבה לך 🙂
ניקי יקרה!
אין שבוע ללא שימוש במתכונים שלך! פשוט מקסים וטעים!!
שאלה- ניתן לעשות את הפשטידה פרווה ע”י הוספת מים ומחמאה במקום החלב והחמאה?
זה עדיין ייצא טעים?
תודה תודה תודה!!
היי ניקי,
מה שלומך?
הכנתי כבר כמה פעמים והיא יצאה מדהימה!
רציתי לשאול (אנחנו פשוט לא בטוחים שנמצא בסופר) –
במידה ואין ברוקולי טרי, האם ניתן להשתמש בקפוא של סנפרוסט?
אם כן, כמה לשים? שקית שלמה? חצי? (משקל שקית 800 גרם)
הי ניקי
האם אפשר לוותר על העגבניות? מה לשים במקום? תודה!!
הכנתי את זה היום לצהרים מהר לפני שהלכתי לאולפנה(כן
אני לומדת בחופש!!)= יצא מעולה אפילו אחותי הקטנה
והבררנית אהבה את זה!!!
שבת שלום 🙂 הכנתי היום, החלפתי לבצל סגול וכיסיתי בגבינה צהובה , כולם טרפו!! תודה רבה ניקי 🙂
תגובות: 22
פרסום תגובה חדשה
גלי | 05.06.2012 – 13:45
היי ניקי,
יצא נפלא!
הכנתי כבר פעמיים – פעם אחת עם חלה ופעם אחת עם לחם עינן קל (לחם מלא) – בשתי הפעמים יצא טעים וממכר!!
אגב אם זה מעניין ורלוונטי למישהו – החלפתי את החלב בחלב סויה – לא משנה במאום את העובדה שהפשטידה הזו מדהימה!