יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מאפינס מלוחים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לפסח פשטידות פשטידות פרווה

מאפינס ירקות

8 אפריל 2015
(Visited 27,131 times, 5 visits today)
מאפינס ירקות לפסח

מאפינס ירקות

קלים ביותר להכין ואני מתכוונת ממש קלים, לערבב ולתנור זה כל הסיפור ואפילו אין כאן הרבה שמן. שדרוג נהדר לארוחת צהריים ואפילו לארוחת ערב.
מאפינס זהובים רכים וטעימים, מתכון קלאסי פשוט וטעים.

12 מאפינס

מרכיבים:

בטטה גדולה
שני תפוחי אדמה
זוקיני
שני גזרים
כפית שום כתוש
בצל
2 ביצים גדולות
3/4 כוס קמח / 3/4 כוס קמח מצה
3/4 כפית אבקת אפייה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • מאפה בצל ופטריות

    תנו לי לאכול את המאפים הקטנים האלה כמה שיותר, פשוט להכנה ולא יאומן כמה טעים יוצא.
    זה הולך כמנה ראשונה כשמארחים או להגיש ליד צלחת מרק או לארוחת ערב כשבא לאכול משהו שונה.
    צהריים ? ברור שהולך זה פרווה וזה מתאים לכל.
    אני רוצה לחלוק איתכם סוד קטן לא סתם מילאתי רציתי שיצא טוב לכן עשיתי משהו נוסף, רוצים לדעת מה ? תקראו את המתכון או תראו את הסרטון שם זה בטוח יהיה הכי ברור.
    לפעמים משהו קטן נותן שדרוג נהדר ומקבלים מאפים טעימים ברמות! אני חייבת לומר לומר שהם יפים יותר בדרך הזאת. ערימה גדולה בהגשה במרכז השולחן ותוך 5 דקות לא נשאר כלום. אני כותבת מראש תכינו הרבה ותתכוננו להתאהב 🙂

    15 יחידות

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מזהיב ולהעביר לקערה.

2. לגרד את את הירקות את הזוקיני אין צורך לקלף לצרף לבצל יחד עם שאר המצרכים.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. למלא את השקעים עד הסוף, להכניס לתנור לאפות כ 25 – 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר, אפשר להקפיא.

מאפינס ירקות לפסחמאפינס ירקות לפסחמאפינס ירקות לפסח

הרשם
עדכן
73 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא נדירררר

היי ניקי המאפינס בתנור יש לי שני שאלות אם אפשר… יצא לי 14 מאפינס אם הייתי ממלאה עד הסוף היה יוצא לי 6 מאפינס …אמרתי אולי בגלל שהמאפינס שלי יחסית גדולות לא יצא לי מוכן אז עדיף שיהיה חצי מאפינס .. האם עשיתי נכון ואם לא כמה זמן בתנור כדי שיהיה מוכן ולא ישרף? וגם שמתי את כולם ביחד האם עדיף טורבו ?תודה

אפשר קישוא רגיל במקום זוקיני? תודה ניקי!

היי
יש לך מתכון בסגנון שהוא ממש קל?
קערה ולתנור..

אין לי אבקת אפייה כשרה לפסח. אפשר בלי?

שלום ניקי
תודה על האתר שלך
כתבת קמח. ואם אני רוצה לפסח מה התחליף?

היי ניקי יקרה, במה אפשר להחליף את ה ביצים?