מאפינס בצל חלבי
לפעמים בא לי לפנק את המשפחה אז הלכתי על פינגר פוד זה מתכון קלאסי לנישנוש במיוחד אם מכינים מאפינס קטנים בגודל ביס. מאפינס מהסוג שמתחסל במהירות וכל מה שצריך זה לטגן את הבצל ולערבב את כל המצרכים.
הכי פשוט הכי קל ויש פינוק לארוחת ערב.
20 מאפינס מיני
מרכיבים:
3 בצלים גדולים
2 ביצים
200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע גדול)
100 ג' קמח רגיל (שלושת רבעי כוס)
3/4 כפית אבקת אפייה
50 ג' גבינה צהובה מגורדת (חצי כוס)
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הבצלים לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצלים עד שהם מזהיבים בערך 10 דקות על האש ומידי פעם לבחוש.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
3. לצנן את הבצלים כשתי דקות ולהעביר לקערה, להוסיף את הביצים ושאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה.
4. לשמן תבנית שקעים ולמלא את השקעים עד 3/4 גובה.
5. לאפות כ 20 דקות או עד שמאפינס מזהיבים.
הוגש עם מקלות לחם, לביבות תפוחי אדמה ופלפלים ובצל אפויים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר, אי אפשר להמתין עם העיסה חייבים לאפות., במקום השמנת אפשר לשים קוטג', ניתן לערבב גבינה צהובה וגבינה בולגרית. יופי של נישנוש לארוחת ערב, אני אוהבת לעשות אותם קטנים יותר כיף לאכול.