פשטידת כרובית פרווה
פשטידה יפהפייה מככבת אצלי המון בכלל מאז שאני שומרת על המשקל זאת החביבה עליי פשטידה נטו בלי פחמימות והשילוב של כרובית וגזר הוא הורס ולא רק מבחינת הטעם היא יוצאת מקסים.
אני יכולה לומר שזה לאכול פשטידה בלי לדאוג למשקל ופשוט ליהנות עם ירקות טריים בצהריים או בארוחת ערב ואם רוצים להכין פשטידה קלה לאירוח זאת פשטידה נהדרת במספר דקות הכנה.
תבנית בינונית 24X24
מרכיבים:
כרובית בינונית מפורקת לפרחים
100 ג' קמח (3/4 כוס)
4 גזרים מגורדים / בטטה בינונית
בצל חתוך לקוביות קטנות
שן שום חתוכה קטן
3 ביצים גדולות
כף שמן בנוסף לטיגון
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלאה מלח
תוספת:
3 כפות עדשים אדומות
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים וכף חומץ לחלוט את פרחי הכרוביות כ 15 דקות לסנן לקרר ולהוציא את כל הנוזלים.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה ולהוריד מהאש.
3. לקצוץ את הכרובית דק לשים בקערה יחד עם הבצל ביצים, גזרים שמן ותבלינים.
4.לחמם תנור ל 180 – 190 מעלות.
5. להעביר את התערובת לתבנית משומנת ליישר בצורה שווה לאפות כ 45 דקות.
תוספת:
עדשים אדומות לבשל במים רותחים כ 15 דקות לסנן ולהוסיף לקערה.
גולשים מכינים וממליצים:
מיכל : "יופי של פשטידה!
כל בני הבית נהנו
תודה!"