פשטידת כרובית ועדשים אדומות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידות חלביות

פשטידת כרובית ועדשים אדומות

אני אוהבת כרובית, זה אחד הירקות הכי שווים להחזיק בבית. אין ספור שימושים, לאפות בתנור, לבשל במים, יחד עם בשר טחון, מטוגנת, אפילו לביבות אפויות. דרך אגב יש עוד בגלל זה שווה להחזיק את הכרובית בבית, תמיד אפשר למצוא מה להכין איתה ובדרך כלל זה יהיה קלי קלות
שכחתי לכתוב פשטידה, אז הפעם הלכתי על פשטידה ובשביל הבריאות הוספתי עדשים, קצת ירקות וזה נכנס לתנור.

אינגליש קייק  / קוגלהוף קטנה

מרכיבים:

כרובית קטנה מפורקת לפרחים
3 כפות עדשים אדומות
100 ג’ קמח (3/4 כוס)
2 גזרים מגורדים
קוטג’
בצל קצוץ
שן שום חתוכה קטן
3 ביצים גדולות
2 כפות שמן בנוסף לטיגון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח מים ולבשל את הכרובית כ 15 דקות ולקצוץ את הכרובית.

2. להרתיח את העדשים כ 10 דקות ולסנן.

3. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את השום לטיגון קל.

4. לערבב את כל המצרכים להעביר לתבנית משומנת.

5. לאפות  כ 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

26732 צפיות 21 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת כרובית ועדשים אדומות

פשטידת כרובית ועדשים אדומות

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : “יופי של פשטידה!
כל בני הבית נהנו
תודה!”

43
תגובות

  הרשם  
עדכן
רוני

ניקי המהממת, אין עלייך ועל המתכונים שלך בעולם!
הפכת אותי משורפת-חביתות-סדרתית למיני מאסטר שף!
כולנו פה מכורים…
בנוגע לפשטידה הזאת, האם אפשר להקפיא אותה לאחר האפיה? יש לי פה בעוד שבוע עשרים ומשהו אנשים ואני מנסה להתארגן על כמה שיותר מראש…

מריאלה

אפשר לוותר על הקוטג’?
רוצה פשטידת כרובית פרווה

לילך

ניקי יש אפשרות לוותר על העדשים והגזרים (רק כרובית)?
אם כן, אז איזה כמויות?

רוני אברישמי

האם אפשר להמיר את הכרובית בירק אחר?

אביגיל

הי ניקי,
האם אפשר להכין עם פתיתי כרובית של סנפרוסט? וכמה?
כמוכן – האם אפשר להשרות את העדשים במים רותחים או שחייבים על האש?
תודה, אביגיל.

מוטי שנאור

הי ניקי, תודה על המתכון, ועל האתר בכלל – כיף לחזור לכאן כל פעם בחיפוש אחר מתכון לשבת. שתי שאלות לי בקשר למתכון הזה
1. לא רשמת מלח/פלפל או תבלינים אחרים – לטעמי לא צריך כאן הרבה – אבל תועיל הנחיה לגבי כמות המלח (אם בכלל).
2. רשמת ״קוטג׳״ – ולא רשמת כמה. גביע שלם (250 גר׳) ??? כמות אחרת? ואם אני רוצה פשטידה פרווה – האם יש לך תחליף מומלץ לקוטג׳?

יראת

היי, האם צריך לשים בבלילה שמן?