פשטידת תפוחי אדמה ופטריות חלבית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת תפוחי אדמה ופטריות חלבית

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות חלבית

כמה שאני אוהבת פשטידות ובמיוחד כשיש בפנים פטריות ותפוחי אדמה זה שילוב נהדר וזה דברים שתמיד יש לי בבית.
זאת פשטידה נהדרת שמוכנה תוך שעה והיא משדרגת את ארוחת הערב,
אני מוסיפה סלט ירקות ואיזה מרק טוב ויש לי ארוחה טובה.
תראו כמה קל לפנק את המשפחה עם אוכל טוב בלי הרבה טירחה 🙂

תבנית 24 / 22

מרכיבים:

3 ביצים גדולות
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים
שן שום
120 מ”ל מים (חצי כוס)
100 ג’ קמח (שלושת רבעי כוס)
3/4 כפית א. אפייה
250 ג’ פטריות שמפיניון
פטרוזיליה
50 ג’ פטה עיזים
80 ג’ גבינה בולגרית מגורדת
כפית מלח


הכנות:

1. לחתוך את הבצל לקוביות, שום לקצוץ דק את הפטריות לפרוס לפרוסות, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל כשתי דקות עד שהוא מזהיב קלות להוסיף את השם לטיגון קצר ולהוציא לקערה.

2. לאותה מחבת להוסיף את הפטריות + כף שמן לטגן שתי דקות על אש גבוהה ולהוסיף לבצל.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לגרד את התפוחי אדמה בפומפייה (חורים גדולים) להוסיף לבצל, לקצוץ 3 – 4 כפות פטרוזיליה ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים.

5. לערבב להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה. להכניס לתנור ולאפות כ 45 – 50 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.

לפני השינויים:
2 כפות גדושות קמח תופח, ללא המים, בצל אחד, את התפוחי אדמה המגורדים לטגן בנוסף שתי כפות שמן לעיסה, את כל המצרכים לשטח בסיר קטן לטגן כדקה שתיים ולהעביר לתנור לאפות כ 25 דקות על 180 מעלות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.

18222 צפיות 44 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות חלביתפשטידת תפוחי אדמה ופטריות חלבית

גולשים מכינים וממליצים:

מלכה : “הכנתי בתבנית עגולה יצא מעולה וטעים , גם הילדים מאד אהבו ,דרך אגב יותר טעים בעיני ביום שאחרי – עוד מתכון מנצח ! תודה ניקי”


19
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורטל

הי ניקי,
מקווה שעד ליד המחשב:)
לא הבנתי אם מטגנים / מבשלים את התפוחי אדמה מראש?
תודה!!!

קרן

היי
רציתי לדעת אם ניתן להעביר את כל הבלילה המוכנה לפירקס ולשים בתנור?