פשטידת תפוחי אדמה ופטריות חלבית
כמה שאני אוהבת פשטידות ובמיוחד כשיש בפנים פטריות ותפוחי אדמה זה שילוב נהדר וזה דברים שתמיד יש לי בבית.
זאת פשטידה נהדרת שמוכנה תוך שעה והיא משדרגת את ארוחת הערב,
אני מוסיפה סלט ירקות ואיזה מרק טוב ויש לי ארוחה טובה.
תראו כמה קל לפנק את המשפחה עם אוכל טוב בלי הרבה טירחה 🙂
תבנית 24 / 22
מרכיבים:
3 ביצים גדולות
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 בצלים
שן שום
120 מ"ל מים (חצי כוס)
100 ג' קמח (שלושת רבעי כוס)
3/4 כפית א. אפייה
250 ג' פטריות שמפיניון
פטרוזיליה
50 ג’ פטה עיזים
80 ג’ גבינה בולגרית מגורדת
כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הבצל לקוביות, שום לקצוץ דק את הפטריות לפרוס לפרוסות, לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבצל כשתי דקות עד שהוא מזהיב קלות להוסיף את השם לטיגון קצר ולהוציא לקערה.
2. לאותה מחבת להוסיף את הפטריות + כף שמן לטגן שתי דקות על אש גבוהה ולהוסיף לבצל.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לגרד את התפוחי אדמה בפומפייה (חורים גדולים) להוסיף לבצל, לקצוץ 3 – 4 כפות פטרוזיליה ולהוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים.
5. לערבב להעביר את העיסה לתבנית משומנת ולשטח באופן שווה. להכניס לתנור ולאפות כ 45 – 50 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.
גולשים מכינים וממליצים:
מלכה : "הכנתי בתבנית עגולה יצא מעולה וטעים , גם הילדים מאד אהבו ,דרך אגב יותר טעים בעיני ביום שאחרי – עוד מתכון מנצח ! תודה ניקי"