לזניה צמחונית
לזניה צמחונית, אני חובבת גדולה של ירקות ואני יותר אוהבת לזניות. הפעם קצת יצאתי מהשגרה והכנתי לזניה עם המון ירקות, פלפלים, חציל, עגבניות כל מה שיכולתי להכניס פנימה הכנסתי. רציתי לזניה עשירה עם טעמים טובים, מהסוג שכיף לתת ביס ואחר כך עוד אחד…
מרכיבים:
עלי לזניה
חציל גדול
3 פלפלים אדומים
5 עגבניות
רסק עגבניות קטן
150 ג' גבינה צהובה מגורדת
2 כוסות מים
3 שיני שום פרוסות
כפית סוכר
בצל גדול חתוך לקוביות
כף פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מים
הכנות:
1. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים לבשל שלוש דקות ולסנן, לקלף ולקצוץ.
1. לחתוך את החציל לקוביות, לשים במחבת שמן לטגן את קוביות החציל במשך כמה דקות מידי פעם לערבב.
2. לחתוך את הפלפלים לקוביות ולהוסיף לטיגון של כמה דקות, להוסיף את הבצל שום ולהמשיך לטגן, להוסיף את העגבניות להוסיף רסק, מים תבלינים וסוכר, לבשל כ 20 דקות על אש בינונית.
4. לסדר את עלי הלזניה לשים שליש מהרוטב מעל ולפזר גבינה להניח עלי לזניה ועוד שליש מהרוטב ושוב גבינה, לסיים עם עוד שכבת עלים ומעל את הרוטב שנותר ואת שארית הגבינה. סך הכל 3 שכבות עלי לזניה.
5. לאפות על 180 מעלות כ 30 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, מומלץ להכין יום מראש. היו לי כמה פטריות שהוספתי.
גולשים מכינים וממליצים:
מור : "הי ניקי, הכנתי היום ויצא טעים ברמות, אחת הלזניות הטעימות שאכלתי,גם בעלי שהתאכזב קצת ככשמע שהכנתי צימחונית לא הפסיק לשבח וחבקש עוד חתיכה ועוד חתיכה :-)"