יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב פשטידות פשטידות חלביות

לזניה צמחונית

4 מאי 2016
(Visited 17,523 times, 3 visits today)
לזניה צמחונית

לזניה צמחונית

לזניה צמחונית, אני חובבת גדולה של ירקות ואני יותר אוהבת לזניות. הפעם קצת יצאתי מהשגרה והכנתי לזניה עם המון ירקות, פלפלים, חציל, עגבניות כל מה שיכולתי להכניס פנימה הכנסתי. רציתי לזניה עשירה עם טעמים טובים, מהסוג שכיף לתת ביס ואחר כך עוד אחד…

מרכיבים:

עלי לזניה
חציל גדול
3 פלפלים אדומים
5 עגבניות
רסק עגבניות קטן
150 ג’ גבינה צהובה מגורדת
2 כוסות מים
3 שיני שום פרוסות
כפית סוכר
בצל גדול חתוך לקוביות
כף פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מים

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • ארוחה חלבית שבועות 2021

    איזה כיף שבועות מגיע ואוו איזה יופי של חג,  אני אוהבת את השפע את הצבעוניות של החג גבינות מפה ועד הודעה חדשה.
    אני כבר מדמיינת את הקישים והפשטידות והנה עוד הזדמנות להכין בויאקוס (מתכון מעולה)
    חג נהדר להשתולל עם מתכונים חלביים מכל הסוגים, בקיצור להפציץ עם מתכונים טובים שיעשו רושם על האורחים.
    אני ממשיכה עם המנהג שלי אני מעלה תפריט לשבועות למי שמתלבט מה להכין, לא סגור עדיין, המבחר מבלבל והלכתם לאיבוד קבלו מגוון של מתכונים חלביים לא קשים להכנה ומזה טעימים.
    אחרי השנה הקשה שעברנו מגיע לנו לחגוג, לחייך, להיות מאושרים ולהודות על מה שיש לנו.

  • בית לזית ב 5 דקות הכנה

    המתכונים הכי פשוטים שיש אלו המתכונים הכי טעימים, בלי להסתבך הכי קל שלושה מצרכים קחו 5 דקות על השעון ולא תאמינו כמה טעים זה יוצא.
    הקטנים האלה פשוט משגעים הכנתי עם מינימום שמן (בקושי) היה לי קשה לצלם כי כל רגע אביב ואני שולחים יד ולוקחים אחד. מצרכים שיש לכל אחד בבית ואפילו השתמשתי בטורטייה עם קמח מלא.
    ממכר בטירוף הכי טעים שיש, ברגע שמתחילים להכין קשה מאוד להפסיק. לא לשכוח להוציא את הקיסם 🙂

  • פשטידת קישואים פרווה

    איזה כיף להכין פשטידה כזאת יפהפייה לשבת, לקח לי 10 דקות והכנסתי אותה תנור, איזה ריחות טובים היו לי במטבח 🙂
    לפעמים נדמה שלהכין פשטידה זה פרוייקט ואני רוצה לומר לכם שזה ממש לא כך בסך 10 דקות בהגזמה ולתנור.
    יוצאת ממש פשטידה עוגה שנפרסת נהדר, תראו כמה שהיא יפה ואפילו הכנתי אותה פרווה.
    אני רוצה לומר לכם שזאת אחת הפשטידות הכי טובות שהכנתי איזה טעם מעלף!
    שוברים את הראש איך לשדרג את ארוחת הערב ? תעצרו הגעתם למקום הנכון, תוך שעה יש פשטידה על השולחן חמה וטעימה.

    תבנית 24 או אינגליש קייק רחבה 33X13

הכנות:

1. למלא סיר עם מים להרתיח לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים לבשל שלוש דקות ולסנן, לקלף ולקצוץ.

1. לחתוך את החציל לקוביות, לשים במחבת שמן לטגן את קוביות החציל במשך כמה דקות מידי פעם לערבב.

2. לחתוך את הפלפלים לקוביות ולהוסיף לטיגון של כמה דקות, להוסיף את הבצל שום ולהמשיך לטגן, להוסיף את העגבניות להוסיף רסק, מים תבלינים וסוכר, לבשל כ 20 דקות על אש בינונית.

4. לסדר את עלי הלזניה לשים שליש מהרוטב מעל ולפזר גבינה להניח עלי לזניה ועוד שליש מהרוטב ושוב גבינה, לסיים עם עוד שכבת עלים ומעל את הרוטב שנותר ואת שארית הגבינה. סך הכל 3 שכבות עלי לזניה.

5. לאפות על 180 מעלות כ 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, מומלץ להכין יום מראש. היו לי כמה פטריות שהוספתי.

לזניה צמחונית

גולשים מכינים וממליצים:

מור : “הי ניקי, הכנתי היום ויצא טעים ברמות, אחת הלזניות הטעימות שאכלתי,גם בעלי שהתאכזב קצת ככשמע שהכנתי צימחונית לא הפסיק לשבח וחבקש עוד חתיכה ועוד חתיכה :-)”

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי שוב!
האם צריך לקלף את החציל?

היי ניקי יקרה וחג שמח אני מכינה את הלזניה הלילה בשביל להגישה מחר בערב. איך הכי טוב לשמור אותה, במקרר? ומחר בערב לחמם בתנור לכמה זמן ובכמה מעלות?

היי ניקי-
כמה מילים צריך לשים ללזניה?
תודה!

לזניה צמחונית

היי ניקי הכנתי את הלזניה לפי המתכון שלך יצא מאוד טעים.
אבל….יותר מידי מימי

היי ניקי ותודה על אתר ועל מתכונים נפלאים!!!
כמה שאלות…
1. איפה בדיוק נכנסות העגבניות?
2. בתמונה הלזניה נאפית בסיר עגול. אפשר גם בתבנית מרובעת/מלבנית?
3. את עלי הלזניה לא מרככים לפני? פשוט להניח אותם כמו שהם?
4. כמה זמן בתנור ועל איזה חום?

תודה רבה מראש על התשובות! 🙂

הי, אשמח לדעת אם יש לך מתכון ללזניה צמחונית ללא גבינות.
תודה מראש