פשטידת בצל חלבית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פשטידת בצל חלבית

הפשטידה הזאת נהדרת, אם כבר לאכול פשטידה זאת פשטידת בצל.
בלי כלים מיותרים ליד סלט ירוק היא מושלמת. שדרוג נהדר לארוחת ערב. זהובה, רכה, חמה אני מכינה את הפשטידה הזאת שנים ואין עליה בעולם טעימה ברמות!

תבנית 20X30 / 24

מרכיבים:

5 בצלים גדולים
4 ביצים גדולות
200 ג’ קוטג’
6 כפות קמח
3/4 כפית א. אפייה
50 ג’ חמאה
100 ג’ גבינה צהובה מגורדת
50 ג’ גבינת עיזים מגורדת
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

  1. 1. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לשים במחבת גדולה 5 – 6 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן תוך כדי ערבוב. להוסיף את החמאה ולהמשיך לטגן עד שהבצל מתחיל להזהיב מעט.

2. לשים בקערה את כל המצרכים כולל הבצל ולערבב עד שהכל אחיד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשמן את התבנית להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה, לאפות כ 50 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

Crustless Onion Quiche

173739 צפיות 15 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידה מרשימה שהבסיס שלה הוא בצל וגבינות, מה שמשאיר אותה בעיקר חלבונית.
ההמלצה שלי היא להקפיד ולהשתמש בקוטג’ ובגבינת עיזים עד 5%, בגבינה הצהובה אפשר לבחור באחוזי שומן גבוהים יותר (16% או 22%) , כדי לא לאבד את המרקם וההקרמה.
הגבינות השונות בפשטידה מכילות כמות יפה של סידן, מינרל חשוב לחוזק העצמות והשיניים ולתפקוד תקין של מערכת השרירים והעצבים.
כל הפשטידה כולה מכילה 19 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
כלומר אם נפרוס את כל הפשטידה ל19 פרוסות, כל פרוסה מכילה יחידת אנרגיה אחת.
פשטידה מעולה לאירוח שמשאירה אופציה דיאטטית על השולחן ואפשר להתפנק בה ביותר מפרוסה אחת.

פשטידת בצל חלביתפשטידת בצל חלביתפשטידת בצל חלבית

גולשים מכינים וממליצים:

שמחה : ” אני משתמשת המון באתר שלך ונהנית מהתוצאות באופן יוצא מן הכלל..
היום הכנתי את הפשטידה הזו ואת המעקודה למוצאי צום ט באב וכולם ליקקו את האצבעות!!
יצא מושלםםם! תודה!”

מאיה : “חזרתי להודות לך על פשטידה נהדרת. אהבנו מאוד. תבורכי”

שושנה : “פשטידה נהדרת! קלה להכנה וטעימה להפליא!
תודה לך ניקי! אין כמוך!!”

דנה : “נחשפתי לאתר שלך לפני שנתיים בערך ומאז חוגגת על המתכונים שלך.
עוגת המייפל המדהימה, פסטה וחזה עוף, מרק כתום, פוקאצ’ות , אוזני המן בפורים ויש עוד מלא דוגמאות.
אתמול הכנתי את פשטידת הבצל הזו והיא פשוט טעימה בטירוף.”

דפנה : “ואווווו!!!! וכל מילה נוספת מיותרת!!!!!!!
בעיצומן של הכנות לאירוח בוקר מחר, זו בראש שלי הייתה למבוגרים… עובדת על הזיתים תירס לילדים. בנתיים בן השנה (הסיבה לחגיגה) התעורר רעב אמרתי יאללה מה יכול להיות נציע לו חתיכה….. טרף!!!!!!
ניקי, שאפו”

346
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל כהן

הי ניקי
אפשר להכין אותה בגרסה כשרה לפסח?
למשל להחליף את הקמח בקמח מצה?

ויקי

אפשר להקפיא אותה?

עמליה

במקום גבינת עיזים אפשר בולגרית או צפתית?

יעל

מצוין

1 21 22 23