פשטידת פתיתים ותירס

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פשטידת פתיתים ותירס

פשטידת פתיתים ותירס

אחד המשפטים החביבים עליי “הולכים על מה שיש” אני בעד להכין דברים ממה שיש בבית במזווה.
אני עוד יותר אוהבת להכין דברים משאריות (שישאר בינינו) פתיתים תמיד נשאר ונודה על האמת הם לא משהו למחרת, אני מעדיפה להכין איתם משהו מאשר לשמור. הלכתי על הפשטידה הכי פשוטה שיש מהסוג של לערבב ולהכניס לתנור.
הכנסתי תירס שהילדים אוהבים גבינות שיוסיפו את הטעם הנהדר שלהן משם זה כבר נכנס לתנור, זה כל הסיפור 2 דקות ולתנור.
זאת ארוחת ערב מושלמת ואף אחד לא צריך לדעת שבעצם נשארו לי פתיתים.
יש דברים שכל אמא צריכה להשאיר לעצמה (במקרה שלי אני חולקת את זה עם מיליון וחצי איש). פשטידה נהדרת בכלום עבודה.

אינגליש קייק / תבנית עגולה קוטר 18

מרכיבים:

כוס פתיתים
200 ג’ תירס (כוס)
3 ביצים
2 כפות שמן
50 ג’ גבינת פרמזן מגורדת (רבע כוס)
60 ג’ גבינה צהובה מגורדת (רבע כוס)
200 ג’ שמנת חמוצה (גביע)
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להכין את הפתיתים לפי ההוראות, בסיום להמתין 5 דקות ולהעביר לקערה.
מי שיש לו פתיתים מוכנים מדובר 280 ג’ פתיתים מבושלים שזה שווה לקצת פחות משתיים וחצי כוסות.

2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

3. לערבב את הפתיתים, תירס, ביצים, שמנת, גבינות ולהמליח, לשמן תבנית להעביר את העיסה ולשטח באופן שווה.

*4. להכניס לתנור ולאפות כ 40 דקות.

הוגש עם לביבות תפוחי אדמה קריספיות, מרק סיני ופלפלים קלויים.

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה צהובה או גבינה צפתית מגורדת, שמנת חמוצה אפשר להחליף בקוטג’ או שמנת לבישול, אפשר להכין יום מראש וניתן להקפיא. בא לכם בקטנה לשדרג ? בצל ושן שום לטגן עד הזהבה ולהוסיף. אפשר לאכול בטמ”פ החדר ואפשר לאכול קר. כל סוג פתיתים שיש זה בסדר. אין קמח.

4041 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פשטידת פתיתים ותירספשטידת פתיתים ותירס

7
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורנה

היי, רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בגבינה לבנה במקום שמנת.
תודה

רחלי

הי ניקי, אפשר לוותר על הגבינות ולעשות פרווה? …
תודה רבה

לילך

הכנתי היום עם פתיתים שנשארו ויצא מושלם! הילדים מאוד אהבו!

לילך

אפשר להכין בתבנית מאפינס?
ואם יש לי רק גבינה צהובה כמה לשים?