יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב פשטידות פרווה

לביבות דלעת אפויות

24 נובמבר 2012
(Visited 36,466 times, 6 visits today)
לביבות דלעת אפויות

לביבות דלעת אפויות

אני אוהבת להכין לביבות כל הסוגים כל המינים העיקר שיהיו בלביבות כמה סוגי ירקות, אני מתה על הצבעים היפים. זה מתחסל אצלי הרבה יותר טוב מפשטידות כמו נישנוש טעים אני שמה על השולחן קצת ירקות וראו איזה פלא הצלחת ריקה. מה שיפה בלביבות שאפשר לאכול אותן קרות חמימות והן טעימות בכל מקרה.
הפעם לביבות דלעת ואיזה כיף של לביבות קלות הכנה ויש להן טעם נהדר.

מרכיבים:

600 ג' דלעת
2 תפוחי אדמה בינוניים
ביצה
3/4 כוס קמח
בצל
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. לגרד את הדלעת והתפוח אדמה ולשים בקערה.

2. לשים במחבת חמה 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב ולהוסיף לירקות.

3. להוסיף את שאר המצרכים לקערה ולערבב.

4. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, ליצור לביבות מעט ללחוץ כדי שיצאו נוזלים, לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

6. בשביל לתת הטאצ' הסופי תגישו עם המטבל הזה הוא חלומי! לפרווה מומלץ להגיש עם טחינה או בלי כלום.

כדאי לדעת ש…
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב. ניתן להכין יום מראש ואפילו יומיים.

לביבות דלעת אפויותלביבות דלעת אפויותלביבות דלעת אפויותלביבות דלעת אפויות

הרשם
עדכן
196 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
תודה על מתכונים טעימים!
אני מכינה את הלביבות למחר בערב.
האם עדיף להכין את הבלילה עכשיו ולטגן מחר או להכין עכשיו את הבלילה ולטגן ולשמור במקרר?

השאלה היא בעצם אם הבלילה נשמרת טוב במקרר:)

האם אפשר להגין את זה עם דלורית אחת?

הי ניקי, לפני שעני מכינה מתכון כלשהו אני קוראת את כל השאלות שנשאלו לגביו.חלק מהשאלות מתייחסות לפרורי לחם וגזר. אני לא רואה את שניהם ברשימת המרכיבים.
2. אם אופים בתבניות מיני מאפינס מסיליקון (לא דורשות שימון) כמה זמן יש לאפות על חום 175-180?
3.יש לי ביצים מדיום. להוסיף 2 ביצים?
4. אחרון אחרון חביב….כדאי לשים את הירקות המגורדים במסננת על מנת שיגירו נוזלים? כדי להימנע מסחיטה בכל לביבה או מאפין.

ניקי יקרה בוקר טוב מה שלומך?האם ניתן להוסיף ללביבות האלה בשר טחון? מתאים?תודה!

כדי להפוך את המתכון לטבעוני, מה אפשר להשתמש במקום ביצה?

על טורבו?

חג שמח!
אפשר להחליף את התפוא בגזר?