יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב פשטידות פרווה

לביבות דלעת אפויות

24 נובמבר 2012
(Visited 37,747 times, 16 visits today)
לביבות דלעת אפויות

לביבות דלעת אפויות

אני אוהבת להכין לביבות כל הסוגים כל המינים העיקר שיהיו בלביבות כמה סוגי ירקות, אני מתה על הצבעים היפים. זה מתחסל אצלי הרבה יותר טוב מפשטידות כמו נישנוש טעים אני שמה על השולחן קצת ירקות וראו איזה פלא הצלחת ריקה. מה שיפה בלביבות שאפשר לאכול אותן קרות חמימות והן טעימות בכל מקרה.
הפעם לביבות דלעת ואיזה כיף של לביבות קלות הכנה ויש להן טעם נהדר.

מרכיבים:

600 ג' דלעת
2 תפוחי אדמה בינוניים
ביצה
3/4 כוס קמח
בצל
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

הכנות:

1. לגרד את הדלעת והתפוח אדמה ולשים בקערה.

2. לשים במחבת חמה 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב ולהוסיף לירקות.

3. להוסיף את שאר המצרכים לקערה ולערבב.

4. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, ליצור לביבות מעט ללחוץ כדי שיצאו נוזלים, לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

6. בשביל לתת הטאצ' הסופי תגישו עם המטבל הזה הוא חלומי! לפרווה מומלץ להגיש עם טחינה או בלי כלום.

כדאי לדעת ש…
כדאי להרטיב את הידיים לפני שמתחילים להכין את הלביבות מאוד עוזר בהכנת הלביבות, מידי פעם להרטיב אותן שוב. ניתן להכין יום מראש ואפילו יומיים.

לביבות דלעת אפויותלביבות דלעת אפויותלביבות דלעת אפויותלביבות דלעת אפויות

הרשם
עדכן
198 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, האם אפשר לגרד את הירקות עם מאסטר סלייסר?

היי ניקי,
תודה על מתכונים טעימים!
אני מכינה את הלביבות למחר בערב.
האם עדיף להכין את הבלילה עכשיו ולטגן מחר או להכין עכשיו את הבלילה ולטגן ולשמור במקרר?

השאלה היא בעצם אם הבלילה נשמרת טוב במקרר:)

האם אפשר להגין את זה עם דלורית אחת?

הי ניקי, לפני שעני מכינה מתכון כלשהו אני קוראת את כל השאלות שנשאלו לגביו.חלק מהשאלות מתייחסות לפרורי לחם וגזר. אני לא רואה את שניהם ברשימת המרכיבים.
2. אם אופים בתבניות מיני מאפינס מסיליקון (לא דורשות שימון) כמה זמן יש לאפות על חום 175-180?
3.יש לי ביצים מדיום. להוסיף 2 ביצים?
4. אחרון אחרון חביב….כדאי לשים את הירקות המגורדים במסננת על מנת שיגירו נוזלים? כדי להימנע מסחיטה בכל לביבה או מאפין.

ניקי יקרה בוקר טוב מה שלומך?האם ניתן להוסיף ללביבות האלה בשר טחון? מתאים?תודה!

כדי להפוך את המתכון לטבעוני, מה אפשר להשתמש במקום ביצה?

על טורבו?