בסטיל – קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

לאט לאט עולים מתכונים לחנוכה והפעם לביבות בטטה ממולאות בשר, אני רוצה לומר לכם שבטטה ובשר טחון זה שילוב מדהים! והדבר הכי טוב שהן אפויות

זמן הכנה:
כשעה פלוס

כ 20 קציצות

מרכיבים:

3 בטטות
2 תפוחי אדמה
4 – 5 כפות שמן
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי:
300 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה
פירורי לחם

הכנות:

1. להרתיח מים ולהוסיף כפית מלח, להכניס את הירקות ולבשל עד שהם רכים, לסנן ולמעוך יחד עם השמן למחית חלקה ולתבל. לשמור בצד.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי עירבוב, להוסיף פטרוזיליה ותבלינים ולבשל כמה דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.

3. בידיים לחות לקחת חופן מהפירה ולשטח על כף היד, במרכז להניח כפית ממילוי הבשר לסגור לכדור ולשטח מעט.

4. לטבול בביצה ובפירורי לחם.
שתי אפשרויות: לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבסטיל משני הצדדים עד שהוא מזהיב.
עוד אפשרות: לרפד תבנית בנייר אפיה משומן, להבריש את הקציצות בשמן לצפות בפירורי לחם ולסדר בתבנית (הביצה מיותרת).

5. חום בינוני 180 מעלות כ 30 דקות כל צד. להכין טחינה ולהגיש עם הבסטיל.

הערות חשובות:
*הקציצות עדינות, להפוך אותן בזהירות בתבנית, אפשר להעזר בתרבד, אותו דבר לגבי הטיגון.

* אפשר להחליף את הבטטות בתפוחי אדמה.
מתכון לטחינה מעולה

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

בסטיל - קציצות בטטה ממולאות בשר ואפויות

21703 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

80
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירית

ניקי צהריים טובים,
הכנתי את הבסטיל יצא מעלף! אבל נשאר לי לא מעט בשר, כנראה הבטטות והתפוח אדמה היו קטנים יחסית. יש לך רעיון למשהו קליל ומהיר שאפשר לעשות עם מה שנשאר?
תודה מראש

חיה מושקא

שלום ניקי…ערב טוב
האם ניתן להחליף את הבטטות בדלעת?

תודה..
הכנות נעימות לחג האור
תודה על המתכונים הנפלאים

לימור

היי ניקי…אפשר במקום תפוחי אדמה רק בטטות?
אשמח לתגובה:)

ענת

שלום ניקי,

אני ובני משפחתי ממש נהנים מהמתכונים שלך.
תודה!
אני רוצה לנסות מתכון זה(של קציצות בטטה ממולאות בשר) לחג ורציתי לשאול האם
יש אפשרות להקפיא אותן(לחג)?

אלכסנדרה

שלום ניקי!!
הכנתי את כל המצרכים עכשיו הגיע רגע ההחלטה, בתנור או מחבת??
מה את מעדיפה??

ליאת אלבוים

ניקי היי
עוד לא הכנתי אבל רציתי לשאול האם יש לך הצעה לתוספת של ירקות ליד שתתאים לזה?

מיכל

היי ניקי
מבחינת המרקם יצאו לי לא משהו…מן מיש מש של פירה ובשר. אבל הטעם מעולה! ואם בתי הקטנה אוכלת ונהינת, מי אני שאתלונן על מרקם שיצא לי ? 😉
תודה!