ערוק - לביבות ירק עיראקיות
איזה כיף של לביבות תפוחי אדמה, הפטרוזיליה נותנת את הטעם המיוחד שלה, אני אוהבת להגיש אותן חמות בתוך פיתה עם ירקות וטחינה.
לא מרגישים אפילו שהן מתחסלות איזה טעים לאכול אותן חמות ישירות מהמחבת, היי אני רק טועמת נכון ? 🙂 עזבו אותי מאוכל מסובך אוכל פשוט וקל זה אני והכי חשוב זה מכל הלב.
20 לביבות
מרכיבים:
בצל
2 ביצים
4 תפוחי אדמה בינוניים
שליש חבילת פטרוזיליה
4 כפות קמח
2 כפות שמן לעיסה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לגרד את הירקות, לקצוץ את הפטרוזיליה להעביר לקערה ולהוסיף את כל המצרכים.
2. להכין לביבות לסחוט טוב את הנוזלים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הלביבות עד שהן מזהיבות משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
*3. הלביבות פחות מתאימות לאפייה ועדיף לטגן אותן.
Aruk – iraqi vegetable patties
כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול את הלביבות קרות או בטמ"פ החדר, מתאימות לטיולים ופיקניקים, תגישו את המטבל ליד זה חלומי. אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.
גולשים מכינים וממליצים:
דנה : "אוףףף טעים מידי! אי אפשר להפסיק לאכול. ניקי אני בחופשת לידה שלא נגמרת חחח וכל המתכונים שלך טעימים מידי ולא עוזרים לבטן שלי לרדת!!!"