ערוק – לביבות ירק עיראקיות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ערוק - לביבות ירק עיראקיות

ערוק - לביבות ירק עיראקיות

איזה כיף של לביבות תפוחי אדמה, הפטרוזיליה נותנת את הטעם המיוחד שלה, אני אוהבת להגיש אותן חמות בתוך פיתה עם ירקות וטחינה.
לא מרגישים אפילו שהן מתחסלות איזה טעים לאכול אותן חמות ישירות מהמחבת, היי אני רק טועמת נכון ? 🙂 עזבו אותי מאוכל מסובך אוכל פשוט וקל זה אני והכי חשוב זה מכל הלב.

20 לביבות

מרכיבים:

בצל
2 ביצים
4 תפוחי אדמה בינוניים
שליש חבילת פטרוזיליה
4 כפות קמח
2 כפות שמן לעיסה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לגרד את הירקות, לקצוץ את הפטרוזיליה להעביר לקערה ולהוסיף את כל המצרכים.

2. להכין לביבות לסחוט טוב את הנוזלים, לחמם מחבת עם 3  כפות שמן לטגן את הלביבות עד שהן מזהיבות משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

*3. הלביבות פחות מתאימות לאפייה ועדיף לטגן אותן.

כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול את הלביבות קרות או בטמ”פ החדר, מתאימות לטיולים ופיקניקים, תגישו את המטבל ליד זה חלומי. אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

12352 צפיות 37 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

דנה : “אוףףף טעים מידי! אי אפשר להפסיק לאכול. ניקי אני בחופשת לידה שלא נגמרת חחח וכל המתכונים שלך טעימים מידי ולא עוזרים לבטן שלי לרדת!!!”

100
תגובות

  הרשם  
עדכן
רותי

היי ניקי. האם לא צריך להוסיף תבלין מסויים? תודה מראש

מיכל

היה אתמול בדף הבית מתכון לקציצות ירק והיום נעלם 🙁 אשמח שתעזרי לי לשחזר איזה מתכון זה היה? תודה

דינה

היי,
יש אפשרות להחליף את תפו”א במשהו?
רוצה דיאטטי.

אירית ל

ניקי היקרה,
כעיראקית משני הצדדים גדלתי על קציצת עורוק. והיא עשויה מתערובת של אורז שבתוכו יש בשר הודו מתובל. מבשלים ואח”כ מטגנים.
המתכון שלך נראה טוב, אך הוא לא העורוק המקורי…

פז

הי ניקי, האם אפשר להחליף אץ הקמח בקמח מצה? אם כן בכמה? תודה וחג שמח!

1 5 6 7