


ערוק - לביבות ירק עיראקיות
איזה כיף של לביבות תפוחי אדמה, הפטרוזיליה נותנת את הטעם המיוחד שלה, אני אוהבת להגיש אותן חמות בתוך פיתה עם ירקות וטחינה.
לא מרגישים אפילו שהן מתחסלות איזה טעים לאכול אותן חמות ישירות מהמחבת, היי אני רק טועמת נכון ? 🙂 עזבו אותי מאוכל מסובך אוכל פשוט וקל זה אני והכי חשוב זה מכל הלב.
20 לביבות
מרכיבים:
בצל
2 ביצים
4 תפוחי אדמה בינוניים
שליש חבילת פטרוזיליה
4 כפות קמח
2 כפות שמן לעיסה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לגרד את הירקות, לקצוץ את הפטרוזיליה להעביר לקערה ולהוסיף את כל המצרכים.
2. להכין לביבות לסחוט טוב את הנוזלים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הלביבות עד שהן מזהיבות משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
*3. הלביבות פחות מתאימות לאפייה ועדיף לטגן אותן.
Aruk – iraqi vegetable patties
כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול את הלביבות קרות או בטמ”פ החדר, מתאימות לטיולים ופיקניקים, תגישו את המטבל ליד זה חלומי. אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.
גולשים מכינים וממליצים:
דנה : “אוףףף טעים מידי! אי אפשר להפסיק לאכול. ניקי אני בחופשת לידה שלא נגמרת חחח וכל המתכונים שלך טעימים מידי ולא עוזרים לבטן שלי לרדת!!!”
שלום ניקי למה יוצא לי מפורר?
הי ניקי
איך הופכים את המתכון לכשר לפסח? האם ניתן להשתמש בקמח תופח לפסח במקום קמח רגיל?
חסר בצל מגודר!!!!
יצא מעולה. הילדים טרפו וגם הבעל. תודה על עוד מתכון מוצלח !!
שלום ניקי יקרה,
האם את ממליצה לטגן את הלביבות עם שמן זית? או שעדיף שמן רגיל?
תודה מראש, אני מכורה לאתר שלך!
הסתדרתי כבר ויצא מעולה!!!!
רציתי לשאול האם זה משנה האם אני מטגנת ע ל מחבת טפלון או מחבת רגיל? מבחינת ספיגת השמן ובכלל, מה כדאי?
יום מקסים
הי ניקי
יש לי שתי שאלות:1. תפוח אדמה אדום או לבן?
2. לגרד בעבה או בדק?
תודה