


ערוק - לביבות ירק עיראקיות
איזה כיף של לביבות תפוחי אדמה, הפטרוזיליה נותנת את הטעם המיוחד שלה, אני אוהבת להגיש אותן חמות בתוך פיתה עם ירקות וטחינה.
לא מרגישים אפילו שהן מתחסלות איזה טעים לאכול אותן חמות ישירות מהמחבת, היי אני רק טועמת נכון ? 🙂 עזבו אותי מאוכל מסובך אוכל פשוט וקל זה אני והכי חשוב זה מכל הלב.
20 לביבות
מרכיבים:
בצל
2 ביצים
4 תפוחי אדמה בינוניים
שליש חבילת פטרוזיליה
4 כפות קמח
2 כפות שמן לעיסה
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
הכנות:
1. לגרד את הירקות, לקצוץ את הפטרוזיליה להעביר לקערה ולהוסיף את כל המצרכים.
2. להכין לביבות לסחוט טוב את הנוזלים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הלביבות עד שהן מזהיבות משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
*3. הלביבות פחות מתאימות לאפייה ועדיף לטגן אותן.
Aruk – iraqi vegetable patties
כדאי לדעת ש…
אפשר לאכול את הלביבות קרות או בטמ”פ החדר, מתאימות לטיולים ופיקניקים, תגישו את המטבל ליד זה חלומי. אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.
גולשים מכינים וממליצים:
דנה : “אוףףף טעים מידי! אי אפשר להפסיק לאכול. ניקי אני בחופשת לידה שלא נגמרת חחח וכל המתכונים שלך טעימים מידי ולא עוזרים לבטן שלי לרדת!!!”
צהריים טובים, ניקי. שאלה: 2 כפות שמן שבמתכון הולכות לבלילה? או שזה לטיגון. תודה!
ניקי המופלאה, הרגע סיימתי לבשל לשבת , כמובן שהכל מהמתכונים שלך ,סלטים, מנה ראשונה ועיקרית וכמובן קינוח). הקציצות ערוק האלה יצאו וואווווו טעמתי לי אחת ככה בסתר וכעת אני יכולה לחסל את כל הקערה בלי לשים לב!! אולי מלכתחילה תרשמי במתכון להכפיל כמויות 😉
טעים טעים טעים !!!! איזה כייף …
מחכים לזה כל שבת בפיתה עם עמבה 😉
ארוחת בוקר ( עירקית). מסורתית3>
היי ניקי,
אני צריכה לארח לשבת לארוחת בוקר בערך 15 איש.
מה כדי להכין?
כמובן שאני רוצה הכל מהאתר שלך.
תמליצי לי על דברים חוץ מבורקסים,ביצים וכו’ שאת זה כמובן אכין.
תודה על הכל.
בתשעת הימים אלה, לא מוותרים על הערוק שלך! ממליצה בחום!
היי ניקי
האם יש אפשרות לשים קמח ללא גלוטן?
תודה
יצא לי ממש טעים! תודה רבה על המתכון המעולה!
🙂