יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אירוח חלבי מתכונים לביבות אפויות מנות ראשונות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל מתכונים לתשעה באב פשטידות פרווה

לביבות גזר אפויות

21 יוני 2012
(Visited 52,397 times, 11 visits today)
לביבות גזר אפויות

לביבות גזר אפויות

אני אוהבת להכין לביבות המצרכים תמיד זמינים, למי אין ירקות בבית ?
נכון שבא לכם לשדרג את ארוחת הערב ? לביבות קצת דברים טובים ליד ההכנה קלילה קצת טעימות בדרך, מה מותר לי לטעום לא ? מתכון פשוט וקל שיוצא מאוד טעים. תכינו ותהנו מכל ביס.

 

מרכיבים:

4 גזרים (2 כוסות גזר מגורד)
בצל קטן
4 כפות שמן
1/3 כוס קמח מצה / קמח רגיל
2 ביצים
פלפל שחור גרוס
מלח

מטבל שמנת שום ועירית

גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
2 כפיות שום כתוש
2 – 3 כפיות מיונז
עירית קצוצה
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • שוקולטה חמה ומפנקת

    בא לי להכין משהו טוב הכנתי את העוגיות הנהדרות האלה ורציתי איזה משקה שוקולדי ליד ואם כבר מכינים אז עושים את זה מכל הלב וכדאי שיהיה הרבה שוקולד שאף אחד לא יתלונן 🙂
    זה אחד המשקאות שהכי כיף להזמין בבית קפה אז למה לא להכין אותו בבית ? תכינו לכם בכיף משקה שוקולדי נהדר שעושה טוב בימי החורף הקרים. לקח לי 5 דקות להכין ולהגיש, תפנקו את המשפחה בכיף.

    2 כוסות / 6 כוסיות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

הכנות:

1. לקלף את הגזרים לגרד אותם בחורים הגדולים ולהעביר לקערה, לגרד את הבצל גם בחורים הגדולים להוסיף את שאר המצרכים כולל השמן ולערבב לעיסה אחידה.

2. ליצור לביבות, ללחוץ היטב מכל הכיוונים ולהוציא נוזלים.

3. שתי אפשרויות:
אפייה : לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית בנייר אפייה לשמן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שהלביבות מזהיבות, להפוך לצד השני ולאפות עוד כ 15 – 20 דקות.

4. טיגון : לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הלביבות משני הצדדים עד שהן מזהיבות ולהוציא לנייר סופג.

*5. לערבב את מצרכי המטבל ולהגיש עם הלביבות.

Baked carrot fritters

כדאי לדעת ש…
אפשר לבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך למעוך ולערבב עם הגזר, זה שדרוג קטן ללביבות, את הבצל אפשר לטגן במקום לגרד. אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.
בתמונות מופיעות לביבות תפוחי אדמה בנוסף ללביבות גזר.

לביבות גזר אפויותלביבות גזר אפויותלביבות גזר אפויות

גולשים מכינים וממליצים:

סימה : " הכנתי היום את הלביבות גזר, אבל למדתי מהתגובות להכין כמות כפולה. ובאמת לא נשאר אפילו אחד! מדהים!"

שירה : מעולה! מעולה! מעולה! בכלל לא מרגישים שזה גזר. יצאו לי בדיוק 9 לביבות והכנתי אותן בטוסטר אובן, יצא ממש טעים!!

דפנה : הכנתי את הלביבות האלה והם יצאו מעולות, הוספתי קורט קינמון וחוץ מזה כלום והן פשוט טעימות בכל מצב ואי אפשר להפסיק לאכול אותן. גם בגן בחנוכה נטרפו.
אז תודה רבה

מיכל : "הכנתי אותם היום לראשונה.הן יצאו פצצה!!!לא יאומן איך גזר יכול להיות ככ טעים!!!תודה רבה על המתכון הנפלא"

ליהיא : הכנתי אותן השבוע עם בתי בת ה-7 כגיוון לארוחת הערב, ויצא מעולה!! למחרת כבר הכנתי אותן למסיבה בגן של הבן וגם שם הן התחסלו! למי שאין כוח/זמן לגרד גזר – אפשר להשתמש גם בגזר החתוך מראש לשבבים שקונים בסופר… קצת יותר יקר אבל יוצא מצוין.

שם : היי ניקי, הלביבות פשוט נהדרות! לא יאומן שהבן שלי אוכל גזר.. הכנתי פעמיים: פעם בתנור ופעם טיגנתי במחבת. יצא מושלם והתחסל במהירות. תודה 🙂

שם : הכנתי ויצא מעולה! יבורכו ידיך, יצרותיך וכישוריך! המשיכי לשדרג הרבה בתים בישראל! מעריכה מאוד.

 שם : יצאו מושלמות !!

שם : יצא ממש ממש טעים! את המטבל הכנתי מיוגורט יווני והיה מושלם! בחיים אני לא מטגנת יותר לביבות 🙂

מיכל : "לביבות אליפות!!! לא להאמין שזה גזר…תודה על עוד מתכון מוצלח וקל!"

דינה : "וואוווו
זה לא אמיתי
בחיים לא חשבתי שייצא כזה טעים במיוחד כשמדובר בגזר…
ההיתי חייבת לשתף אותך ניקי אלופה"

לינוי : "מושלמות!!! תודה רבה לך ניקי על עוד מתכון מושלם"

אסנת : "הכנתי את המתכון מס' פעמים והוא פשוט להכנה וטעים ביותר!!! המטבל מוסיף המון 🙂 תודה לך!"

דינה : "יאו! זה יצא טעים ברמות!!!"

הרשם
עדכן
399 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מתכון פשוט מעולה, אפילו הבת הבררנית שלי טורפת אותן! כבר פעם שלישית שאני מכינה וזאת בוודאות לא פעם אחרונה! תודה♥️

Last edited 7 חודשים לפני by נעמי

היי אפשר להחליף את הקמח בפירורי לחם?

שבוע טוב לך יקרה הכנתי הרבה פעמים את הלביבות בתנור מאוד טעימות. רוצה להמליץ לך לקנות את הסלייסר במקום לגרד בפומפיה יותר קל. אפיתי גם עוגת גזר קלה מאוד טעימה תודה רבה לך מדהימה סילביה

אפיתי את הלביבות בתנור, והכנתי את המטבל, הכל יצא טעים מאוד! תודה

איזה שמן?

היי ניקי יקרה. אני רוצה לשים קוואקר במקום קמח. האם צריך לטחון אותו?

היי ניקי
כשגירדתי את הגזר עם בצל העיסה הייתה נראית יבשה לגמרי. אבל אח"כ כשהוספתי קמח וביצים זה פתאום להיות להיות רטוב מאד.
אבל לא ממש הבנתי איך אפשר לסחוט את הלביבה? הרי העיסה מאד דביקה לארח הוספת ביצה…