לביבות ירק אפויות
כמה פשוט וקל להכין לביבות טובות תראו איזה לביבות יפות לאירוח או לארוחת ערב טובה והכי חיים קלים אני מכניסה הכל לתנור לא צריך להשגיח רק ליהנות מהריח, יש כאלה שאוהבים לטגן לא משנה העיקר שתכינו לביבות.
לא לצמחוניים בלבד כולם אוהבים והן נחטפות ישר מהמחבת לא יאומן כמה טעים.
15 לביבות
מרכיבים:
2 קישואים / זוקיני (אין צורך לקלף אלא לשטוף היטב)
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 גזרים גדולים / תפוחי אדמה
בצל חתוך לקוביות קטנות
ביצה L
50 ג' קמח (5 כפות)
כפית גדושה שום כתוש
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה קלה ולהעביר לקערה, לגרד את הירקות גס בחורים הגדולים להוסיף לבצל יחד עם שאר המצרכים.
2. לחמם מחבת רחבה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית להכין לביבות לטגן עד הזהבה יפה משני הצדדים.
3. אפייה:
לחמם תנור ל 180 מעלות לשמן טוב נייר אפייה לסדר את הלביבות לאפות כ 25 – 30 דקות להפוך ולאפות עוד 15 דקות.
בתמונה יש לביבות נוספות:
לביבות כרוב
לביבות בטטה
גולשים מכינים וממליצים:
ענת : היי ניקי -הלביבות יצאו לי מדהימות וטעימות-חבל"ז .הצלחתי להפוך אותם בשלמותם .תודה על העזרה
שושי : וואוווווו!!! הכנתי אתמול בערב והן יצאו מעולות!! אחי שלא אוכל מטוגן בדרכ אכל את הלביבות בזהירות..לאחר שסיפרתי שהן אפויות -כמובן שטרף בלי נקיפות מצפון חחחח 😉 מחר אכין את לביבות תפוחי האדמה. תודה על מתכונים נפלאים!
לינוי : "טוב הייתי חייבת לחזור ולהגיב…
הייתי מורעבת כשאכלתי אז קשה לי להעיד אבל-
בן ה-7 חודשים(!) פשוט טרף אותן!!! אכל כל פירור ובגיל הזה זה ממש לא רגיל.
תודה :)"