לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות
עברו כמה שנים טובות התחלתי לאפות לביבות לפני 10 שנים אפילו יותר. אני חושבת שאני הייתי בין הראשונים שהתחילו לאפות לביבות. בזמנו כל מי ששמע על זה היה בטוח שזה נועד לכישלון, הפלא ופלא זה הצליח ובגדול הלביבות האפויות מככבות ואני אגלה לכם בסוד שאין שום הבדל זה יוצא נפלא.
הלביבות האלה זה המשך של הלביבות המקוריות שהפכו להיות להיט בחנוכה שעבר והייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלביבות האלה הגיעו.
טעים ומומלץ בחום, פשוט להתאהב. איך מכלום מצרכים בלי קמח ובלי ביצים, נטו ירקות יוצא דבר כל כך טעים ?
15 לביבות
מרכיבים:
בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה מגורדים
(סך כל משקל הירקות 800 ג')
בצל
כפית מלח
הכנות:
1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך לפירה (רק את הבטטה מבשלים).
2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לגרד את התפוחי אדמה (גירוד גס) להוסיף לבטטה יחד עם הבצל, להוסיף מלח פלפל ולערבב.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין כדורים ולסדר בתבנית משומנת יפה, כל כדור לשטח עם המועך פירה. לאפות כ 30 דקות, לא לנסות להפוך לפני שהתחתית מזהיבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד 10 – 15 דקות.
4. אפשרות לטגן: ליצור לביבות מעט ללחוץ, לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר לנייר סופג.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ? תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.
גולשים מכינים וממליצים:
דינה : "טעים בטרוף
לפני שמורידים תאפליקציה שלך צריכה להיות אזהרה “זהירות ממכר”
אתי : "זה פשוט התחסל בבית ישר מהמגש. לא נשאר מה להגיש לשולחן. כל כך טעים ומוצלח!! תודה רבה :-)"
מורן : "יצא סוף הדרך!!! יותר טעים מהמטוגן!!! מומלץ בחום להכפיל ולשלש כמויות. תודה ניקי יקרה."
שרה : "מתכון אליפות!
ידעתי שאני לא אתאכזב, אבל ממש הופתעתי כמה שזה מוצלח!
וכולם אמרו שזה הרבה יותר טעים משנה שעברה (שטיגנתי את הלביבות)
בקיצור ניקי- את נהדרת!
תודה רבה וחנוכה שמח:)"
יסמין : "הכנתי אתמול בפעם ה…. (גם אצלנו זה מעדן קבוע, לא רק לחנוכה). יצא מדהים וחוסל תוך דקות! תודה ניקי וחנוכה שמח."
ענת : "הי ניקי, הלביבות פשוט נפלאות. אלו הלביבות חנוכה הכי טעימות שאכלתי, ואני כבר בת 42 😀
תודה רבה!!"
נעמה : "הכנתי היום ליום הולדת משפחתי, בהשראת אחי הטבעוני שביקש מתכון ללביבות תפו"א דומות שהכנתי בעבר. התקבלו בתאבון, חוסלו (הכנתי כמות כפולה) וקיבלו מחמאות. תודה :)"