יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לחנוכה מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

18 נובמבר 2015
(Visited 85,251 times, 65 visits today)

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

עברו כמה שנים טובות התחלתי לאפות לביבות לפני 10 שנים אפילו יותר. אני חושבת שאני הייתי בין הראשונים שהתחילו לאפות לביבות. בזמנו כל מי ששמע על זה היה בטוח שזה נועד לכישלון, הפלא ופלא זה הצליח ובגדול הלביבות האפויות מככבות ואני אגלה לכם בסוד שאין שום הבדל זה יוצא נפלא.
הלביבות האלה זה המשך של הלביבות המקוריות שהפכו להיות להיט בחנוכה שעבר והייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלביבות האלה הגיעו.
טעים ומומלץ בחום, פשוט להתאהב. איך מכלום מצרכים בלי קמח ובלי ביצים, נטו ירקות יוצא דבר כל כך טעים ?

15 לביבות

מרכיבים:

בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה מגורדים
(סך כל משקל הירקות 800 ג')
בצל
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

    מדהימות! קסם של סופגניות בשלושה מצרכים זה הכל ואפילו אין ביצים אין צורך להתפיח לרדד וכל הבלאגן המתכון הכי קל לסופגניות, לא מאמינים ? אתם חייבים להכין ולראות את הקסם בעצמכם.
    לא יאמן שבכלום מצרכים יוצאות כאלה סופגניות רכות וטעימות לא הפסקתי לנשנש הן מעולות.
    אין מיקסר כמעט ואין מצרכים למען האמת, ערבוב ידני לקח לי דקה לערבב ותוך 5 דקות אפילו פחות כבר היו לי סופגניות טעימות יש יותר טוב מזה ?
    הכי חשוב תכפילו כמויות עדיף זה מתחסל כל כך מהר שתצטערו שלא הכנתם יותר.
    נתתי בתחתית המתכון טיפים.

    18 סופגניות קטנות

  • מרק אפונה

    קסם של מרק כמה פשוט כמה טעים והבונוס במרק הזה שאפשר להכין אותו יום קודם והוא רק משתבח בטעמו.
    איך שהתחילו הטיפות הראשונות של הגשם דיגדג לי בקצוות האצבעות להכין מרק אפונה זכרתי שיש לי אפונה יבשה במזווה משם זה כבר היה קלי קלות להכין את המרק, ללא השרייה של האפונה והכל נכנס לסיר אחד,
    5 דקות הכנה ו 30 דקות בישול ויש לי יאמי של מרק אפונה.
    תשמעו קוריוז בזמן בישול המרק דלת הבית נפתחת בפתאומיות בלי לדפוק השכן נכנס בריצה למטבח ואומר
    "אני חייב לצלם את המרק שאת מכינה לחבר שלי" מצלם ויוצא.
    כן נשארתי בשוק למספר רגעים אפילו לא הספקתי לומר כלום.

    3 מנות

  • בורקס גבינות מהיר

    אני אוהבת בורקסים חמים מלאים בגבינות ומפיצים ריח נהדר אבל אין לי סבלנות להפשיר את הבצק ולא התחשק לי להכין בצק רציתי משהו מהיר בלי לעבוד קשה ונזכרתי שיש לי טורטיות במזווה פתרון נהדר כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים.
    יצאו לי מאפי גבינה בורקסים נהדרים איזה שדרוג נהדר לארוחת ערב טעים טעים לתת ביס ולהתענג על הגבינה הצהובה שנמסה לה בפנים. מבטיחה שזה פשוט להכנה והתוצאה פיצוץ מומלץ בחום.

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך לפירה (רק את הבטטה מבשלים).

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לגרד את התפוחי אדמה (גירוד גס) להוסיף לבטטה יחד עם הבצל, להוסיף מלח פלפל ולערבב.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין כדורים ולסדר בתבנית משומנת יפה, כל כדור לשטח עם המועך פירה. לאפות כ 30 דקות, לא לנסות להפוך לפני שהתחתית מזהיבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד 10 – 15 דקות.

4. אפשרות לטגן: ליצור לביבות מעט ללחוץ, לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר לנייר סופג.

Baked Potato and Sweet Potato Latkes

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות
לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

גולשים מכינים וממליצים:

דינה : "טעים בטרוף
לפני שמורידים תאפליקציה שלך צריכה להיות אזהרה “זהירות ממכר”

אתי : "זה פשוט התחסל בבית ישר מהמגש. לא נשאר מה להגיש לשולחן. כל כך טעים ומוצלח!! תודה רבה :-)"

מורן : "יצא סוף הדרך!!! יותר טעים מהמטוגן!!! מומלץ בחום להכפיל ולשלש כמויות. תודה ניקי יקרה."

שרה : "מתכון אליפות!
ידעתי שאני לא אתאכזב, אבל ממש הופתעתי כמה שזה מוצלח!
וכולם אמרו שזה הרבה יותר טעים משנה שעברה (שטיגנתי את הלביבות)
בקיצור ניקי- את נהדרת!
תודה רבה וחנוכה שמח:)"

יסמין : "הכנתי אתמול בפעם ה…. (גם אצלנו זה מעדן קבוע, לא רק לחנוכה). יצא מדהים וחוסל תוך דקות! תודה ניקי וחנוכה שמח."

ענת : "הי ניקי, הלביבות פשוט נפלאות. אלו הלביבות חנוכה הכי טעימות שאכלתי, ואני כבר בת 42 😀
תודה רבה!!"

נעמה : "הכנתי היום ליום הולדת משפחתי, בהשראת אחי הטבעוני שביקש מתכון ללביבות תפו"א דומות שהכנתי בעבר. התקבלו בתאבון, חוסלו (הכנתי כמות כפולה) וקיבלו מחמאות. תודה :)"

הרשם
עדכן
316 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

לצערי לא יצא כל כך מוצלח. אולי בגלל שהמכשיר גירד את התפו"א דק מדי, אין הרבה טעם חןץ מהבצל שמאוד מורגש.

אפשר בלי בטטה? ולהשתמש ביותר תפוחי אדמה?

האם אפשר לשלב תפו"א וקישוא? או רק קישוא?

בטעות גירדתי את הבטטה אפשר להכין כך?

היי ניקי, מה שלומך? יש לך רעיון אולי לממרח גבינה שילך טוב לצד הלביבות? תודה וחג שמח, שני

היי, מה מדביק את הרכיבים?

היי ניקי,
אפשר להמיר את הלביבות האלו לגרסה מתוקה?
תודה וחג שמח (: