יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים טבעוניים מתכונים לחנוכה מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

18 נובמבר 2015
(Visited 88,358 times, 15 visits today)

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

עברו כמה שנים טובות התחלתי לאפות לביבות לפני 10 שנים אפילו יותר. אני חושבת שאני הייתי בין הראשונים שהתחילו לאפות לביבות. בזמנו כל מי ששמע על זה היה בטוח שזה נועד לכישלון, הפלא ופלא זה הצליח ובגדול הלביבות האפויות מככבות ואני אגלה לכם בסוד שאין שום הבדל זה יוצא נפלא.
הלביבות האלה זה המשך של הלביבות המקוריות שהפכו להיות להיט בחנוכה שעבר והייתי חייבת לעשות עם זה משהו והלביבות האלה הגיעו.
טעים ומומלץ בחום, פשוט להתאהב. איך מכלום מצרכים בלי קמח ובלי ביצים, נטו ירקות יוצא דבר כל כך טעים ?

15 לביבות

מרכיבים:

בטטה גדולה
3 תפוחי אדמה מגורדים
(סך כל משקל הירקות 800 ג')
בצל
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • ארוחת ליל הסדר 2022

    איזה כיף פסח מגיע אפשר להתחיל לשחק במטבח, כבר החלטתם מה אתם מכינים ?
    לפני שאתם נסגרים על תפריט ובטח כבר הלכתם לאיבוד מהמבחר אני רוצה להקל על החיים שלכם שיהיה הכי פשוט וכמובן טעים לארח את המשפחה בפסח.
    קבלו תפריט מהמנות הראשונות ועד למתוקים בחרתי מתכונים קלים שכל אחד יכול להכין מבטיחה שלא תעבדו קשה.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. לבשל את הבטטה עד שהיא רכה ולמעוך לפירה (רק את הבטטה מבשלים).

2. לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, לגרד את התפוחי אדמה (גירוד גס) להוסיף לבטטה יחד עם הבצל, להוסיף מלח פלפל ולערבב.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין כדורים ולסדר בתבנית משומנת יפה, כל כדור לשטח עם המועך פירה. לאפות כ 30 דקות, לא לנסות להפוך לפני שהתחתית מזהיבה, להפוך לצד השני ולאפות עוד 10 – 15 דקות.

4. אפשרות לטגן: ליצור לביבות מעט ללחוץ, לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה ולהעביר לנייר סופג.

Baked Potato and Sweet Potato Latkes

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות
לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויותלביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

גולשים מכינים וממליצים:

דינה : "טעים בטרוף
לפני שמורידים תאפליקציה שלך צריכה להיות אזהרה “זהירות ממכר”

אתי : "זה פשוט התחסל בבית ישר מהמגש. לא נשאר מה להגיש לשולחן. כל כך טעים ומוצלח!! תודה רבה :-)"

מורן : "יצא סוף הדרך!!! יותר טעים מהמטוגן!!! מומלץ בחום להכפיל ולשלש כמויות. תודה ניקי יקרה."

שרה : "מתכון אליפות!
ידעתי שאני לא אתאכזב, אבל ממש הופתעתי כמה שזה מוצלח!
וכולם אמרו שזה הרבה יותר טעים משנה שעברה (שטיגנתי את הלביבות)
בקיצור ניקי- את נהדרת!
תודה רבה וחנוכה שמח:)"

יסמין : "הכנתי אתמול בפעם ה…. (גם אצלנו זה מעדן קבוע, לא רק לחנוכה). יצא מדהים וחוסל תוך דקות! תודה ניקי וחנוכה שמח."

ענת : "הי ניקי, הלביבות פשוט נפלאות. אלו הלביבות חנוכה הכי טעימות שאכלתי, ואני כבר בת 42 😀
תודה רבה!!"

נעמה : "הכנתי היום ליום הולדת משפחתי, בהשראת אחי הטבעוני שביקש מתכון ללביבות תפו"א דומות שהכנתי בעבר. התקבלו בתאבון, חוסלו (הכנתי כמות כפולה) וקיבלו מחמאות. תודה :)"

הרשם
עדכן
321 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות