לביבות כרובית ועדשים אדומות
מתכון קל פשוט וטעים ללביבות כרובית, רכות בפנים איזה כיף לקחת אחת ולתת ביס. הבעיה היא שאחת לא מספיקה…. הוספתי עדשים שהוסיפו עוד טעם מעניין, קצת בריאות מה יש ? אפשר להנות עכשיו מהלביבות הטעימות. אמרתי שהן אפויות ?
15 לביבות
מרכיבים:
כרובית בגודל בינוני
בצל קצוץ דק ומטוגן
2 כפות גדושות עדשים אדומות
בטטה בגודל בינוני מגורדת גס
2 ביצים גדולות
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח מים במחבת קטנה להוסיף את העדשים ולבשל כ 15 – 20 דקות, לסנן.
2. לפרק את הכרובית לפרחים ולבשל אותם כ 15 – 10 דקות עד שהכל רך, את הגזעים השארתי פריכים כלומר לא רכים עד הסוף זה יותר כיף שאוכלים.
3. למעוך את הכרובית ולהוסיף את שאר המצרכים, ליצור לביבות להוציא נוזלים.
3. לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה.
4. אפייה : לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולסדר את הלביבות. לאפות כ 20 – 25 דקות צד אחד או עד הזהבה ולהפוך לעוד 15 דקות.