לביבות כרובית עם מרכיב סודי
שוברים את הראש מה להכין לארוחת ערב ? הגעתם למקום הנכון לארוחה בריאה טעימה וקלה ובסך הכל מדובר בלביבות טעימות שמכינים בצ'יק צ'אק עם מטבל מהמם איזה שילוב נהדר ביס לפנים.
בחיים לא תנחשו הכנסתי פנימה לא הייתי חושבת שאפשר להכניס עדשים ללביבות אבל זה עבד כמו גדול וזה נותן תזונה יותר טובה לילדים ולביבות זאת דרך נהדרת להכניס ירקות לילדים והן טעימות אפילו קרות או בטמ"פ החדר.
20 לביבות
מרכיבים:
כרובית בגודל בינוני כ 700 ג'
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 כפות גדושות עדשים אדומות
בטטה בגודל בינוני מגורדת גס
2 ביצים גדולות
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח מים במחבת קטנה להוסיף את העדשים ולבשל כ 15 – 20 דקות, לסנן.
2. לפרק את הכרובית לפרחים ולבשל אותם כ 15 – 10 דקות עד שהכל רך, את הגזעים השארתי פריכים כלומר לא רכים עד הסוף זה יותר כיף שאוכלים.
3. למעוך / לחתוך קטן את הכרובית ולהוסיף את שאר המצרכים, ליצור לביבות להוציא נוזלים.
3. לחמם מחבת עם שמן ולטגן משני הצדדים עד הזהבה.
4. אפייה : לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן ולסדר את הלביבות. לאפות כ 20 – 25 דקות צד אחד או עד הזהבה ולהפוך לעוד 15 דקות.