לביבות תפוחי אדמה ובטטה קלאסיות
הגיע הזמן למתכון שבחנוכה כולם מכינים אותו הכי קלאסי שיש לביבות תפוחי אדמה מגורדות כמו שהסבתות היו מכינות עם בטטה שנותנת מרקם וטעם מעולים, רגע למה רק בחנוכה ? לביבות זה אחלה ארוחת ערב ואפילו צהריים.
לביבות פריכות זהובות נחטפות להכין ולהתענג תראו איזה מראה יפה להגיש לביבות לשולחן עם המטבל ההיסטרי (לא מכירים ? זה חובה לצד הלביבות) עם הרבה ירקות תספרו עד 10 ולא יישאר כלום איזה כיף של מתכון.
20 לביבות
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה אחת גדולה
בצל
2 ביצים
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית מלח
הכנות:
1. לגרד את הירקות ולשים בקערה, להוסיף את שאר המצרכים.
2. ליצור לביבות ולשטח קצת, כל לביבה ללחוץ מעט להוצאת נוזלים. לשים במחבת 3 כפות שמן לטגן את הלביבות משני הצדדים על אש בינונית עד שהן מזהיבות ולהוציא לנייר סופג.
3. להגיש ערימת לביבות ליד מטבל שמנת מעולה
רוצים לביבות אפויות ? תלחצו כאן
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר. רוצים לביבות בטטה אפויות ? תלחצו כאן.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות.
גולשים מכינים וממליצים:
חן : "וואי יצא מושלם! בקושי יצא מהמחבת וכבר לא נישאר"