קציצות לחם
אלו הקציצות לחם הכי קלות בעולם כל פעם שיש לי שאריות לחם בדרך כלל החלות או הפיתות מסוף שבוע הכל נכנס לקציצות, תחשבו הלחם היבש שאף אחד לא רצה לאכול ואף אחד לא מרגיש הקציצות האלה נחטפות!
עסיסיות רכות וכל כך טעימות הלוואי וכל הזמן יהיו לי שאריות לחם רק בשביל להכין את הקציצות, שישי צהריים קציצות עם טחינה סלט ירקות קצוץ דק חומוס ליד ותאמינו לי שלא צריך יותר כלום.
12 קציצות
מרכיבים:
6 פרוסות לחם / 3 פיתות חתוכות קטן
חצי צרור גדול עשבי תיבול (פטרוזיליה ושמיר)
ביצה L
תפוח אדמה בינוני
בצל חתוך לקוביות קטנות
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
הכנות:
1. להשרות את קוביות הלחם / פיתה במים 2 – 3 דקות לסנן לסחוט היטב ולהעביר לקערה.
2. לחמם מחבת עם 3 כפות לטגן את קוביות הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה.
3. לגרד את תפוח אדמה גס (בחורים הגדולים) להוסיף לקערה עם הביצה, עשבי תיבול ולהמליח ולפלפל.
4. לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית להכין כדורים לשטח לטגן עד הזהבה יפה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.