לביבות ירק עם קוואקר
תנו לי צלחת מלאה לביבות ירק (שדרוג קטן של קוואקר) ליד אני מוסיפה סלט ירקות טריים ואת תבשיל העגבניות שאני הכי אוהבת (חריף!) הגשתי ליד טוסטונים ויש לי ארוחת ערב מושלמת.
בסך הכל לביבות ירק אבל איזה טעימות הן יוצאות.
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה קטנה
בצל
2 שיני שום
גזר
שליש חבילת שמיר
1/4 חבילת פטרוזיליה
3/4 כוס קוואקר – שיבולת שועל דקה
ביצה
כפית מלח
הכנות:
- 1. להרתיח סיר עם מים ולבשל את התפוח אדמה (אחד) עד שהוא רך ולמעוך לפירה.
2. לשים במחבת שתי כפות שמן לקצוץ את הבצל והשום, להתחיל לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות ולהוסיף את השום לטיגון של דקה.
3. לגרד את הירקות לקצוץ את העשבי תיבול להוסיף את הבצל ואת שאר המצרכים ליצור לביבות וקצת לשטח.
4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הלביבות משני הצדדים עד שהן מזהיבות ולהוציא לנייר סופג.
5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה משומן יפה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.
לא ניתן להכין את העיסה מראש, לעבוד מהר כי הירקות מגירים נוזלים.