מאפינס מלוחים
5 דקות עבודה על השעון, בלי כלים מיותרים הכל בקערה אחת לערבב ולתנור, זה בדיוק כמו שזה נשמע הכי קל בעולם המאפינס יוצאים רכים בדיוק כמו שמאפינס גבינות אמורים לצאת, צבע זהוב משגע.
אני יודעת שאני אומרת את זה הרבה אבל זה באמת אחד המתכונים הכי קלים שהכנתי, מתכון נהדר וקל הכנה בדיוק כמו שאני אוהבת.
12 מאפינס
מרכיבים:
2 ביצים גדולות
2 כפות שמן
200 ג' שמנת חמוצה (גביע)
2 כפות גבינה לבנה 9%
80 מ"ל חלב (שליש כוס)
100 ג' גבינות מגורדות
(צהובה, עיזים, צפתית,
פרמזן, בולגרית)
140 ג' קמח (כוס)
כפית א. אפייה
כפית מלח
הכנות:
1. בקערה לטרוף את הביצים והשמן, הוסיף את השמנת החמוצה גבינה לבנה, חלב ואת הגבינות המגורדות, לערבב לעיסה אחידה ובסוף להוסיף את הקמח אבקת אפייה והמלח.
2. לחמם תנור ל 180 מעלות.
3. לשמן תבנית שקעים, למלא את השקעים עד 3/4 גובה, להכניס לתנור ולאפות כ 20 – 25 דקות, המאפינס מזהיבים.
הוגש עם פסטה עם שמנת חמוצה, עגבניות מיובשות, גבינת שמנת ביתית וירקות טריים.
כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את השמנת בקוטג', גבינות מגורדות שימו מה שאתם אוהבים, חשוב להפחית מכמות המלח במידה והן מלוחות. אפשר להקפיא, אפשר להוסיף כוס גרגרי תירס.
מאפינס נהדרים שהמרכיב העיקרי בהם הוא חלבונים- גבינות וביצים.
מעבר לחלבון, מגוון הגבינות במתכון נותנות לנו שפע של סידן שהוא מינרל החשוב לחוזק העצמות והשיניים, לפעולת השרירים ומערכת העצבים, לתפקוד תקין של מערכת החיסון וקרישת הדם.
במידה ונחלק ל12 מאפינס, כל מאפין מכיל 150 קלוריות.
2 מאפינס על הצלחת בצירוף של סלט ירקות חי יהיו ארוחת ערב מרעננת וכיפית, לילדים ולמבוגרים.