פטריות עם בצל מתכון מהמם!
יש לכם 10 דקות ? גם אם אין בשביל מתכון כזה שווה לפנות 10 דקות, פגשתי את המתכון הזה באירוע ערימת פטריות ובצל בצלחת גדולה וזה נראה פגז ואני לא היחידה שחשבתי ככה, הייתה אפילו צורה הגשה מיוחדת ששבתה את ליבי.
במרכז הגישו את הפטריות והבצל בצדדים היו תוספות אורז, פירה ובורגול היו אפילו חומוס פיתות וסלט ירקות, וככה אוכלים לשים בצלחת מה שאוהבים בשכבה ומעל כמות נדיבה מהבצל והפטריות ולטעום משני הדברים ביחד.
עוד אפשרות בפיתה עם חומוס או טחינה פטריות ובצל ולסיים עם סלט ירקות, מתכון פשוט שפוגע בדיוק במקום הנכון.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
400 ג' פטריות שמפיניון (כ 30 יחידות פטריות)
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
חצי כוס מים קצת יותר
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. פטריות גדולות לחתוך לרבעים, בינוניות לחצי והקטנות להשאיר כמו שזה, לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את הפטריות ולטגן עוד כ 2 – 3 דקות.
2. להוסיף את שאר המצרכים עוד שתי דקות על האש לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
3. בהגשה לפזר פטרוזיליה קצוצה.