תבשיל שעועית ירוקה עם ירקות
אחד הדברים שאני אוהבת זה שעועית ירוקה, אני אוהבת את הפריכות שלה המרקם הנגיס שכיף לתת ביס, הוספתי לה עוד ירקות שילבתי שעועית צהובה ויצאה תוספת קלה, הוספתי אורז שספג נהדר את הירקות עם הרוטב.
מנה צמחונית קלה ביותר שמתאימה לכל ארוחה.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בצל
2 קישואים
2 גזרים
2 עגבניות
כוס שעועית ירוקה (קפואים)
כוס שעועית צהובה (קפואים)
כף פפריקה מרוקאית
כף סילאן
כפית קמח
2 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את הגזרים למקלות, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הגזר כדקה לקצוץ את הבצל ולהוסיף לגזר ולהמשיך לטגן עוד שתי דקות, לחתוך את הקישואים והעגבניות לקוביות להוסיף לבצל.
*2. להוסיף מים וסילאן, לערבב שליש כוס מים וקמח לערבב עד שהקמח נמס ולהוסיף לירקות יחד עם התיבול. לבשל 10 דקות להוסיף את השעועית ולבשל עוד 10- 15 דקות.
כדאי לדעת ש…
נית להכין יום מראש.
גולשים מכינים וממליצים:
דליה : "הי ניקי הכנתי את הירקות פשוט אליפות
טעים ברמות מטורף"
דפנה : "מתכון מצויין! תודה רבה!"