יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב מתכונים מהירים וקלים תוספות

שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי

30 אוקטובר 2013
(Visited 9,187 times, 1 visits today)
שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי

שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי

עוד אחת מהמנות שאין מה להכין מראש, 15 דקות והמנה מוגשת לשולחן, פשוטה קלה וטעימה. כולה שני מצרכים מנה כיפית וממכרת.

4 מנות

מרכיבים:

בצל חצוי ופרוס דק
חצי חבילת שעועית עדינה ירוקה
30 עגבניות שרי חצויות
2 כפות סילאן
כפית רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

הכנות:

 1. לחלוט את השעועית במים רותחים ומומלחים במשך 5 – 6 דקות ולסנן.

2. לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף העגבניות לתת הקפצה קלה ולהוסיף את השעועית ואת שאר המצרכים. להקפיץ כמה דקות ולהוריד מהאש.

שעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרישעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרישעועית ירוקה מוקפצת עם עגבניות שרי

גולשים מכינים וממליצים:

רונה : “מנה טעימה ביותר….קשה להפסיק לטעום”

מיכל : “ניקי, זה מעולה!”

קרן : “מעולה!”

תמר : “עד לא מזמן לא יצא לי כמעט לבשל ביומיום אבל מאז שהורדתי את האפליקציה שלך כמעט כל יום יש סיר על הגז וריח של בישולים בבית. אתמול מצאתי בפריזר שעועית ירוקה. חיפשתי באפליקציה שעועית ירוקה ומצאתי את המתכון הזה מיד. כ״כ פשוט וכ״כ טעים!! לא הצלחתי להפסיק לנשנש ישר מהמחבת. הכנתי גם אורז לבן וביחד זה היה מושלם. תודה”

אסנת : “ניקי, את פשוט קוסמת של טעמים, אני כבר קבוע עושה את השעועית עם פטריות שלך וזה היה נראה לי ממש דומה אבל בזכות שהיו לי הרבה עגבניות שרי
החלטתי לנסות- טעים טעים טעים! וכמו שמישהי כבר כתבה, הייתי צריכה לעצור את עצמי
לא לגמור הכל ישר מהסיר ולהשאיר משהו לסעודת חג.”

שרית : “טעים מאד ופשוט להכנה! אני מוזמנת ליום העצמאות ואכין את זה, זה ממש מוצלח!”

נילי : “תוספת צבעונית, טעימה ומפנקת. תודה רבה, ניקי!”

הרשם
עדכן
107 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

מעולה! תודה רבה על המתכון.

אמאלה איזה טעיםםםםםםםםםםםםם
היום בישלתי את השעועית הזו + אורז צהוב עם אטריות שלך+ קציצות בשר שלך (קבובונים)
אין לי מה להגיד… שלמות!!!! את מהממת והמתכונים שלך אליפות
תודה רבה

ניקי זו השעועית ירוקה הכי טעימה שאכלתי !!!
לא הספקתי להוריד מהאש
וכולם באו רק לטעום עד שחוסל
כמובן שהכנתי מראש מנה כפולה
תודה רבה יקירה
ושבוע טוב !

ניקוש
יש לי עגבניות תמר
האם מתאים?

קל להכנה ויצא טעים במיוחד,

היי ניקי שעועית רגילה (לא עדינה) גם הולך?

מנה נהדרת. תענוג לגלות כזו תוספת יפה, צבעונית , ממש טעימה ופשוטה להכנה. חמי התפעל שהכנתי את זה. אמר : “זו התקדמות”. שזו מחמאה מאוד גדולה אם זה יצא מפיו. בד”כ הם חושבים שאני לא יודעת להכין כמעט כלום.