הכריך הכי טעים בעולם
לפני הרבה שנים אכלתי את הכרובית הזאת במסעדה ערבית והתאהבתי ❤️ מבין כל הסלטים שהיו על השולחן הכרובית הזאת נעלמה לפני שספרתי עד 5 ולא רק בשולחנות לידי לא הפסיקו להזמין אותה, יש משהו בכרובית מטוגנת שזה ואוו.
בהשראת הכרובית הנפלאה הזאת הכנתי את הכריך הזה, הייתי חייבת לחוות את הטעם של הכרובית שוב. לחמנייה גדולה שיהיה מקום להכל, טחינה עם אריסה, שושקה קלוי טבעות בצל ואת הכרובית, יצא כריך פגז.
סידרתי לכם את ארוחת צהריים ובלי טיפת בשר, לתת ביס להרגיש את המיצים ואת הטעמים ולמהר לקחת עוד אחת, אתם חושבים שהגזמתי עם "הכריך הכי טעים בעולם" ? תטעמו ותראו שצדקתי.
מרכיבים:
3 לחמניות
טחינה
אריסה / סחוג
5 פלפל שושקה (פלפל מאורך)
בצל חתוך לטבעות דקות
כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים / 3 כוסות כרובית קפואה
כפית שום כתוש
פלפל חריף חתוך לטבעות
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
מלפפון – עגבנייה חתוכים קטן
כף שמן
כף חומץ
מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. לחתוך את החלק העליון של השושקה לשטוף את כל הגרעינים ולהניח בתבנית, לאפות כ 45 דקות לקרר ולקלף את הקליפה.
3. לטגן את הכרובית בשמן חצי עמוק עד שהיא מזהיבה מכל הכיוונים ולהוציא לנייר סופג, אני נותנת עוד אפשרות לשים את הכרובית ליד הפלפלים בתנור להזליף שמן ולהמליח, חשוב כרובית טרייה להרתיח 5 דקות לפני הטיגון / אפייה.
4. לחצות את הלחמנייה למרוח טחינה עם נגיעות אריסה / סחוג מעל לשים את הפלפלים הקלויים, טבעות בצל דקות מעל ערימה של כרובית מטוגנת ולהמליח.
5. לערבב את העגבנייה, פלפל חריף והמלפפון עם השמן חומץ והמלח ולשים שכבת ירקות עם הכרובית.
6. לפזר פטרוזיליה קצוצה להזליף טחינה לסגור את הכריך ללחוץ בעדינות ולתת ביס, זה ישר מחזיר אותי לטעמים של המסעדה.
עכשיו תבינו למה כתבתי זה הכריך הכי טעים בעולם