כבד קצוץ

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
כבד קצוץ

כבד קצוץ

יש לי זיכרונות טובים מכבד קצוץ לא אהבתי כבד בתור ילדה אבל כבד קצוץ כן אהבתי, סבתא שלי הייתה מכינה את הכבד הכי טעים. התקשרתי לאמא ושאלתי איך סבתא הייתה מכינה את הכבד כשטעמתי לרגע הרגשתי שחזרתי להיות ילדה בת 12 טעים פשוט ומאוד מוסיף לארוחת החג.

מרכיבים:

4 בצלים קצוצים
כף שומן כבש
חצי קילו כבדים מוכשרים
3 ביצים קשות
פלפל שחור גרוס
כחצי כפית מלח

הכנות:

1. לטגן את הבצל על אש נמוכה עד שהם זהובים מעט שחומים להוסיף את השומן כבש ולשמור בצד.

2. באותה מחבת חמה לטגן את הכבדים עד שמזהיב  והם עשויים טוב טיגון קצר בערך שתי דקות מכל צד. לצנן.

3.  שתי אפשרויות:
לקצוץ עם סכין חדה את הכבד ביצים ובצל או להעביר למטחנת בשר ולתבל.

הערות:
שומן כבש אמא שלי המליצה להוסיף הוא מאוד מוסיף לטעם הוא לא חובה.

17515 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

כבד קצוץכבד קצוץ

28
תגובות

  הרשם  
עדכן
איניגו

פעמיים בשנה יחד עם גפילטע פיש זה עולה אצלינו על השולחן. והכמות גדולה כדי שיקחו משלוח מנות, שלא יריבו…… אני מטגנת את הבצל בשמאלץ וטוחנת עם שאר המרכיבים, טעים טעים.דווקא הקטנים לא רוצים לטעום אבל הגדולים מחכים לא בסבלנות לאוכל.
חג שמח

מלי

מלי ד (לא רשום) | 25.03.2012 – 13:40
מאוד אוהבת כבד והרגלתי את ילדיי מגיל קטן מאוד לאכול אותו . אני משאירה ביצה אחת בצד וכשהכל מוכן בקערה אני מגררת את הביצה ומקשטת את הקערה..
כרגע חזרתי מאילת ושם בארוחת שישי הגישו כבד קצוץ על פרוסת תפוח ירוק חמוץ, רעיון נחמד למי שיש חשק להגיש מנה אישית.

שם

אני בתור ילדה אכלתי גם את הכבד בצורה דומה אני יעשה את המתכון,לגבי הכשרות כל אחד שיעשה כרצונו אנו צריכים לכבד כל אחד.

שיהיה לכולם חג פסח כשר ושמח – בריאות – אושר- לניקי אוהבים אותך ואנו נהנים מהמתוכנים שלך

שם

אחלה מתכון….אך לפי המקור וזה הסוד הגדול להצלחה…..בנוסף לבצל המטוגן …דרך אגב עם תחילת הבצל להיזהב=לקבל צבע זהוב יש ואפשר להוסיף הכבד ולטגן ביחד…במחבת להוסיף המלח ופילפל שחור…לערבב..להקפיד שלא ישרף..לטגן על מחבת ולכסות בזמן טיגון הכבד..ועכשיו הסוד …לגרד בצל חי..זה גורם לעסיסיות והכבד לא יוצא יבש …וזה הסוד של סבתא שלך…אשר לקחה איתה…ולא שחכה להשאיר את הפטנט גם לנו

שם

אמא שלי מוסיפה מיונז לתעורבת
טעים טעים טעים

שם

אנונימי (לא רשום) | 25.03.2012 – 21:51
ממרומי גילי (אמצע שנות הארבעים), רק בפסח אשתקד אחי ואני גילינו שאת הכבד הקצוץ שאנחנו בולעים ומלקקים את האצבעות, ההורים מכינים מ…כבד בקר!

כ.ר

היי ניקי
האם ניתן לטחון את החומרים בבלנדר מוט?

תודה ויום טוב