חציל בטחינה במינימום שמן
הגיע הזמן להכין את הירק הכי אהוב בדרך אחרת ועם פחות שמן באופן משמעותי, קבלו מתכון משגע של לחצילים,
במבט ראשון ישר חושבים שזה מטוגן אבל לא אפילו לא קרוב למטוגן.
קבלו פטנט לקליית חצילים ולא השתמשתי בהרבה שמן עם הפטנט הזה לא צריך הרבה וזה מה שיפה כאן קשה להאמין שהחצילים לא מטוגנים, זה באמת עובד יפה.
עוד משהו חשוב מהירות ההכנה כמה דקות זה מוכן ומשם לשולחן. איזה פסים זהובים יפהפיים החצילים קיבלו והבשר כל כך רך להכניס מזלג והחציל נקרע בקלות ועם טחינה מעל ואוו איזה ביס חלומי.
תחשבו אירוח, על האש, סלטים לשבת אף אחד לא יאמין שלקח כמה דקות להכין את החציל הנהדר הזה.
מה הפטנט ? תרדו למטה למתכון 🙂
מרכיבים:
חציל
2 כפות שמן
פלפל שחור
מלח
טחינה:
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור
חצי כפית מלח
עגבניה
מלפפון
בצל
פטרוזיליה
פיתות
הכנות:
1. יש לי טוסטר לחיצה מסיבי במטבח ואמרתי לעצמי למה לא להכין איתו את החצילים, מה כבר יכול להיות ? יאללה מתחילים.
לחצות את החציל לשניים לעשות חתכים לאורך ולרוחב החציל (רשת – לא חובה) להבריש עם שמן ולהמליח. לשים נייר אפייה בטוסטר להניח את חצאי החציל כשהצד החתוך כלפי מטה. לאפות כ 7 דקות או עד שהחצילים רכים (זמן האפייה תלוי בעוצמה של בטוסטר).
2. לערבב את מצרכי הטחינה ולהעביר לצלחת הגשה מעל להניח חצאי החציל כשהצד החתוך כלפי מעלה ולתבל עם מלח , פלפל.
3. עכשיו אני משחקת לפי מה איך שמתחשק לי להגיש, לפזר ירקות מעל להזליף טחינה או טחינה בלבד עם פטרוזיליה ופיתות חמות.
במחשבה שנייה אולי עדיף מראש להכין 2 חצילים חבל שיגמר מהר. בסופו של דבר מיעוט השמן וזמן ההכנה עושים את המתכון הזה למנצח אני כבר לא מכינה חצילים בדרך אחרת זה יוצא מושלם. בשר החציל נקרע בקלות כשאוכלים עם כפית, לשים בפיתה ולהתענג מכל טעימה.
צריך טוסטר מסיבי שידע לאפות את החצילים בספק אם הקטנים יעשו את העבודה.