יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

חגים יום העצמאות מטבלים, ממרחים ורטבים סלטים

טחינה

3 מרץ 2013
(Visited 39,018 times, 9 visits today)
טחינה

טחינה

אפשר לכתוב מתכון לטחינה ? הרי כל אחד אוהב את הטחינה שלו אחרת אין מתכון מדוייק לטחינה יש בערך וכל אחד לוקח את זה לכיוון שלו.
זה הטחינה שאני אוהבת היא לא סמיכה מאוד לא הרבה לימון עם נגיעות של פפריקה, מבחינתי היא מושלמת אחלה טעם עם מרקם נכון.

זמן הכנה:
10 דקות

מרכיבים:

3/4 כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
מיץ מחצי לימון
פטרוזיליה
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
מעט פפריקה אדומה

אולי תאהב גם את...♥

  • אוזני המן פרווה במילוי שוקולד

    איזה כיף פורים מגיע ואפשר להתחיל לחשוב על אוזני המן, הבצק המתקתק עם מילוי שוקולדי טעים כל ביס נהדר והכי כיף שהילדים אוכלים.
    אפשר למלא בכל מלית שאוהבים מפרג ועד אגוזים, מאוד נוח לעבודה ואפשר לאמץ אותו להכנת עוגיות פשוטות ואפילו לא צריכים את המילוי.
    בגלל המצב הלא רגיל שכולנו נמצאים שרובנו נמצאים בבתים ופחות מסתובבים בחוץ צריך למצוא דרך להעסיק את הילדים שעדיין נמצאים בבית ולא חזרו לבית הספר.
    לכן בחרתי בבצק הזה, בצק נוח לעבודה עם הילדים ויוצאות אוזני המן נהדרות ועל הדרך מעסיקים את הילדים לפחות שעה. כבר אמרתי שהוא פרווה ?
    לפני שאתם מתחילים להכין קבלו סרטון.

    30 אוזני המן

  • איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל

    חג האור, הניסים והשמן בפתח והסנוניות הראשונות שמצביעות על כך כבר כחודש לפני החנוכה, הן הסופגניות. הסופגניות  העגלגלות, המצופות, המשמינות, גורמות לכולנו להחסיר פעימה ומייד להתחיל ללקק שפתיים בתיאבון. מומחי הבריאות לעומת זאת ידעו בעיקר להזכיר לנו למה כדאי להתרחק- רק קמח לבן! וסוכר לבן! ריבה תעשייתית או קרמים שמנים! וכל זה נכנס לשמן עמוק, רותח ומשמין !

  • ספינג’

    אני יודעת שאת המשפט הזה אומרים הרבה ואני בכל זאת אחזור עליו, מזל שחנוכה מגיע פעם בשנה המתכון הזה הורס! אי אפשר לעמוד בפניו.
    אני כמעט אומרת לכם תעזבו אל תכינו מרגע שמתחילים להכין אי אפשר להפסיק תמצאו את עצמכם מכינים כל השנה ולא רק בחנוכה.
    נראה אתכם מכינים ואוכלים רק אחד :), התפקיד שלי במשפחה זה להכין את הספינג’ והמחמאה הכי טובה שאומרים לי שהטעם ממש כמו של הדודה המרוקאית שהיא רמה בפני עצמה.
    אני חייבת להוסיף הבצק לא נוח לעבודה בדיוק להיפך הוא מעצבן, דביק, לא נוח תזרמו איתו בסוף יוצא ספינג’ נהדר רך מאוד, מסוכר עם טעם נהדר.
    תראו בסרטון איך אני עובדת איתו נתתי כמה טיפים ואל תתרגשו אם הראשון לא יוצא טוב.

    16 ספינג’

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

הכנות:

1. אחת הדרכים הקלות להכין טחינה זה לשים את הטחינה הגולמית במעבד מזון להוסיף את המים באיטיות עד שמגיעים למרקם הרצוי והכל אחיד. אם רוצים יותר סמיך להוסיף עוד טחינה גולמית, יותר דליל להוסיף עוד קצת מים,
בקיצור לשחק עם זה.

2. להעביר את הטחינה לקערה להוסיף 3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, לימון ומלח פלפל.

3. לפזר מעט פפריקה אדומה מעל וקצת פטרוזיליה ולהגיש רצוי בליווי פיתות וסלט ירקות.

*4. אין מעבד מזון ? בקערה לערבב את הטחינה והמים להגיע למרקם הרצוי ולהוסיף את שאר המצרכים, להגיש כמו שכתבתי קודם.

טחינהטחינהטחינה

טחינהטחינהטחינה

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

במקום פטרוזיליה אני שם שמיר. יוצא מדהים!!! השמיר מעניק מתיקות שעושה פלאים ומתחברת המון עם הטחינה.

שלום ניקי,
פעם הייתי מכין טחינה כמו שאת ממליצה, אבל גיליתי לפני כמה שנים טובות שאם הטחינה איכותית, כל תוספת מיותרת. מים ומעט מלח וזהו. יש מקרים שאני אוכל את הטחינה הגולמית כמו שהיא, למשל, כמטבל לתפוחי אדמה מתוקים בתנור.
אחרי שבדקתי כמעט כל טחינה בשוק הישראלי/פלסטינאי, מצאתי שטחינה הר ברכה השומרונית היא המשובחת ביותר. לטעמי. יותר מעודנת ועשירה, למשל, מהיונה והנסיך. מצאתי גם שכל טחינה מיבוא מטורקיה עושה צחוק מרוב התוצרת המקומית.

ערב טוב ניקי ותודה ענקית על המתכונים שלך.
בנוגע לטחינה יש אפשרות להוסיף פטרוזיליה יבשה? ואם כן כמה ?

שלום ניקי

על איזו חברה של טחינה את הכי ממליצה?
יש כאלו שגם לטחינה הרגילה שלהן יש טעם של טחינה מלאה. משהו מריר.

תודה !!

היי ניקי

שאלה, הטחינה יוצאת לי קצת מרירה… יכול להיות שזה בגלל הסוג של הטחינה? את יודעת איך אני יכולה לאזן את המרירות?

יש תמונה עם מעורב בפיתה אפשר מתכון?

ניקי

שמתיכפית פפריקה בטעות יש דרך לתקן